Hendek yerel seçimlerde çok enteresan olayların yaşandığı bir yer oldu gerçekten, ne umduk ne bulduk tanımlaması uygun olur sanırım. Bir tarafta mevcut Belediye Başkanı Ali İnci %85 iddiası ile seçim çalışmaları yaparken muhalefet tarafında derin bir sessizlik vardı, hatta CHP kendisine rakip gördüğü MHP yi son düzlükte saf dışı bırakmak için bir bildiri hazırlamış fakat yeterli etkiyi bulamadığı gibi ters etki yaratıp CHP için hüsran sonuçlara sebebiyet vermiştir. 


Bu seçimin bir başlangıç olmasını bekleyen Hendek Halkı Merkezde MHP yi açık ara Ak partinin önünde seçerken bazı Köylerden Gelen oylar ile Ak Parti Hendekte bir kez daha Ali İnci demiştir. Fakat enteresan olan durum ise köylerde ve merkezde İl Genel meclis ile Büyük şehir Belediye Başkanlığı oylarının Ali Başkanın aldığı oylardan çok fazla olmasıdır bence!! Bu durumu mana olarak yorumlamak gerekirse Ali İnci başkanımızın ekibi ile arasında oluşan sıkıntılardan doğduğunu söylemek sanırım gerçek dışı olmaz. Aslında bakıldığında Ali İnci Başkanımızın onca yıllık Belediye Başkanlığı tecrübesi ile Daha etkin bir Liste hazırlaması gerektiğine inananlardanım , neden Hendek Ak Parti bu seçimde kopuk bir siyaset izledi diye düşündüğümüzde bence ; bu güne dek Hendek Ak Parti ilçe yönetimi İçerisinde Fosilleşen yapı kendini yenilemediğinden yeni jenerasyonlara da kapılarını bir türlü açmamıştır . Maalesef Hendek İlçe yönetimi ; gelişimci , sosyal ve demokratik muhafazakar kimlikte siyaset yapan Ak Parti Genel Vizyonu ile uyuşmayan bir yerel yönetim mekanizmasında siyaset yapmayı tercih etmektedir.

Seçim sonrasında aynı zihniyet tuturulamayan hedeflerden dolayı , herhangi bir değişime uğramadan daha da agresif tutum almıştır. Örneğin ; gereksiz bir şekilde Hendek için yeni ve benimde şahsen hiç tasvip etmediğim balkon konuşması varki ‘’taklit model’’ … Sn. Belediye Başkanımız Ali İnci ‘’keser döner sap döner bir gün hesap döner’’ sözünü unutmuşçasına Demirli – sopalı ve kinayeli ifadeler ile Hendek halkını ve dava arkadaşlarını hedef göstermeside anlaşılır değildir.? Unutulmamalıdır’ki Fatih Sultan Mehmet han’ı Asrın Sultanı yapan Kara Murat – Ulubatlı Hasan gibi yiğitlerdir. Her şeye rağmen Hendek Halkı Lideri Olan Ali İnci (Hocam) Başkanımın , bulunduğu yeri artık sindirmesini ve toplumsal barış için adımlar atması gerektiğini düşünmektedir. Bu gün Hendekte Kavgalar ve inatlaşmalar hat safhadadır hısım akraba veya dostluklar bozulmuş ve insanların arasına Parti girerek ayrışmaktadır. Bence öğrenciniz olarak ifade etmek isterimki ; Hendek Halkı sizden ; Belediye Başkanlığını görevinize değil !! Hocalık kimliğiniz ile birleştirici lider olmanıza ve bu doğrultuda davranmanıza ihtiyacı vardır. Bilmelisinizki ; Demir çağı kapanmış medeniyet çağı en büyük hızı ile devam etmektedir.

Bakınız Hendek halkı bu durumu seçimlerde öngörmüş %43 oranında Sn. Turgut Babaoğlu na oy vermiştir. Bu oy oranı tek başına MHP oyları kesinlikle değildir ve aslında bu oran Sakarya ortalamalarında tek başına iktidar demektir. Asıl olan Hendek Halkının Turgut Babaoğlu nu neden desteklemiş olduğunun sorgulanmasıdır! ; bence güler yüzü ve gerçekçi kişiliği ve size olan saygısını öğrenciniz olma vesilesi ile hiç bir şekilde bozmadan ; sloganında da olduğu gibi ‘’HUZUR VADEDİYORUM’’diyerek Hendek Halkını kucaklaması gönüllerine girmesi olarak görüyorum. Tekrar ediyorum … Hendeğin öncelikle Lideri olan siz Sn. Ali İnci Başkanım ve tüm siyasi ve sivil toplum örgütündeki Yönetici büyüklerimiz , Geleceği kurtarmak için her zamankinden daha fazla birlik ve beraberliğe ihtiyaç vardır , değerlerimiz bizim değerlerimizdir kazanılmış değerleri kaybetmeyelim yoksa arkadan gelen su damlaları birleşir sel olur ve boğulur gideriz.

Saygılarımla 
Zafer Çakmak