Başrolünde gerçek hayatında da down sendromlu olan Deniz Özkan’ın rol aldığı filmi Sakarya Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğrencileri ilgi ile izlediler.

Film söyleşisine film ekibinden oyuncular Deniz Özkan, Sabriye Kara, yönetmen yardımcısı Gülten Yalmanbaş ve Dost Yaşam Vakfı kurucu üyesi ve aynı zamanda Deniz Özkan’ın babası Erdal Özkan katıldı.

Çekimlerin 4 günde tamamlandığını belirten Gülten Yalmanbaş, film çekimlerinin başarılı geçmesinde yönetmen Hasan Kalender’in Deniz ile kurduğu güçlü iletişim ve bağ olduğunu dile getirdi. Daha önce Bizimkiler dizisinden tanıdığımız Sabriye Kara ise aynı kadro ile çekilmesi planlanan filmin uzun metrajında yer alacak olmaktan mutluluk duyacağını belirtti. Erdal Özkan ise bir down sendromlu çocuk babası olarak oğlu ile duyduğu gururu “Daha önce Erdal Bey’in oğlu Deniz derlerdi. Şimdi ise Deniz’in babası Erdal Bey diyorlar. Bu benim için büyük bir mutluluk” sözleriyle dile getirdi.

Tecahül-i Arif kısa filmi şu anda ulusal ve uluslararası çeşitli festivallerde gösterilmeye devam ediyor. Film Barcelona Planet Film Festivali En İyi Kısa Film ödülünün yanında, Kızılay Kısa Film Yarışması’nda birincilik ve Merhamet ve Adalet Temalı Uluslararası Kısa Film Yarışması’nda üçüncülük ödülünü almıştır. Festivallerden sonra, bu duygusal hikayeyi isteyen herkesin izleyebilmesi için film Tecahül-i Arif facebook sayfasından yayınlanacaktır.

Filmin Konusu

Down sendromlu Arif yaşlı annesine yardım etmektedir. Evi toplayıp bulaşıkları yıkar. Annesini dolaştırmaya çıkarır. Mahallenin esnafları da Arif’e ihtiyaçlarını verip “annen ay başında ödüyor” der. Ama tüm mahallenin bildiği gerçek farklıdır.