Program İstiklal Marşının okunmasıyla başladı, Sakarya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğrenci Konseyi Başkanı 4. Sınıf Matematik Öğrencisi İsmail Eser ve Öğrenci konseyinin organize ettiği programa çok sayıda üniversite öğrencisi katıldı.

Şehit Edilen Öğrenci Fırat Çakıroğlu için kuran okunması ve dualar edilmesiyle başlayan programda Konsey Başkanı, Eser bir konuşma yaptı. 

Konuşması Şöyleydi;

“Değerli büyüklerim ve geleceğin mimarı vatanımızın teminatı kıymetli öğretmen adayları arkadaşlar. 

Çağdaş üniversiteler, kaliteli bir eğitim vermenin yanı sıra uluslararsı düzeyde araştırmalar yapmak ve ürettiği bilimsel veri, bulgu, yöntem ve süreçleri ülkesinin ve insanlığın yararına kamuoyuyla paylaşmakla yükümlüdür. Gelinen noktada ne yazık ki son günlerde üniversite olayları tekrar baş göstermeye başladı. 

Bizler Türk milliyetçileri bu ülkeye ve millete hizmet etmek için donanımlı insanlar olarak kendimizi yetiştirmeye çalışıyor, her türlü sokak olaylarından uzak duruyoruz. Ancak Ege üniversitesi başta olmak üzere birçok üniversite bölücü örgüt mensuplarının işgali altında olup kendileri dışında gençliğin eğitim almasını engellemekte, üniversite yönetimi ve kolluk güçleri de bu duruma göz yummakta sessiz kalmaktadır. Anadolu’nun her bir bölgesinden gelen gençlerimiz; bin bir hayallerle geldikleri üniversitelerde vatana, millete ve devlete faydalı birer fert olarak yetişmek için çabalarken kendilerini bir kavganın hatta bir savaşın içerisinde bulmaktadırlar. Çok değil bundan sadece 12 gün önce Çağ üniversitesi Öğrencisi Özgecan Aslan Kardeşimizin hunharca katledilmesinin acısı yüreklerde henüz dinmemişken, 20 şubat Cuma günü de Ege Üniversitesinde okuyan ve günler öncesinden hedef gösterilen öğrenci kardeşimiz Fırat Yılmaz Çakıroğlu Pkk destekçileri tarafından şehit edilmiştir. Ege Üniversitesindeki gerginlik günler öncesinden başlamış iken polis ve özel güvenlik; eli baltalı, döner bıçaklı grubun elini kolunu sallayıp, okula gelip girerken neredeydi?
 
İdeolojisi ne olursa olsun ölen bir can var, bir Ana-Baba evladı var. 

Nitekim bu olaylar sonucunda bayram sevdalısı bir kardeşimiz 

Haince pusu kurularak şehit edilmiştir. Peki Bunun Hesabını Kim Nasıl Verecek? “

Programda Mehmet Akif Ersoy’un Birlik Şiiri Okunmasının ardından son buldu.