SASKİ Geldi Rahata Kavuştuk

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi, şehir genelinde 16 ilçede çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. SASKİ, Yeni Büyükşehir Yasası ile birlikte yetki alanına dahil olan tüm mahallelerde içmesuyu ve kanalizasyon hatları ve artıma tesisleri yapım çalışmalarının yanında lokal sorunları da hızlı bir şekilde çözüme kavuşturuyor. Altyapı yatırımları kapsamında SASKİ’nin Hendek’te sadece son iki yılda toplam 55 kilometrelik içmesuyu hattı inşa ettiği biliniyor. Ayrıca ilçenin 91 mahallesinde meydana gelen lokal sorunlara da 7/24 hızlı bir şekilde müdahale edildiği ifade ediliyor.

91 Mahalleye Hizmet Ulaşıyor
Hendek Lütfiyeköşk Mahallesi’nin 30 yıldan bu yana muhtarlığını yapan Hüseyin Baylan, “SASKİ’yi ilgilendiren bir problemim olduğunda kendilerine günün her saati zaten ulaşabiliyorum. Hendeğin 91 mahallesi Yeni Büyükşehir Yasası ile SASKİ’nin yetki alanına girdi. Bunun öncesinde hiçbir mahallenin altyapısı yoktu. Şükür ki şimdi Hendek’in 91 mahallesine benim gördüğüm kadarıyla hizmetler ulaşıyor, yatırımlar yapılıyor. SASKİ’nin bugün verdiği hizmetleri biz ömrümüzde görmedik” şeklinde konuştu.

Su Anlamında Hiçbir Sıkıntı Yok
İçmesuyu konusunda özellikle bu yıl hiçbir sıkıntı yaşamadıklarını dile getiren Tuzak Mahallesi Muhtarı Ali Aygün, “SASKİ Hendek’te gerçekten yoğun bir şekilde çalışıyor. Özellikle bu yıl su anlamında hiçbir sıkıntı yaşamadık. Herhangi bir sorun yaşadığımızda zaten bir telefonla koşup geliyorlar. Zeki Başkanımızdan ve SASKİ Genel Müdürümüzden Allah razı olsun” derken; Kargalıhanbaba Mahallesi Muhtarı Seymen Ali Uzun, “SASKİ’nin hizmetlerinden her yönden memnunum. Bu zamana kadar musluğumdan bulanık su aktığını görmedim. Arıza ve problemlere hızlı bir şekilde müdahale ediyorlar” ifadelerini kullandı.

ALO 185’i Aramak Yetiyor
Tek telefonla tüm problemlerinin kısa süre içerisinde çözüldüğünü dile getiren Kocatöngel Mahallesi Muhtarı Mahmut Acar, “SASKİ’nin yetki alanına girmeden önce mahallemizin altyapı ihtiyaçlarını kendi çabalarımızla gidermeye çalışıyorduk. Ne zaman ki SASKİ mahallemizle ilgilenmeye başladı tek telefonla tüm problemlerimiz çözülüyor. Anlayacağınız SASKİ ile rahata kavuştuk” dedi. Orta Mahalle Muhtarı İbrahim Tosun ise, “SASKİ’nin kurum olarak bize getirdiği tüm hizmet ve yatırımlarından memnunum. SASKİ’yi sevmemek, hizmetlerinden memnun olmamak ayıptır. ALO 185’i aradığımızda arızalarımız, problemlerimiz gerçekten çok kısa sürede gideriliyor. Tabiki bazı eksiklikler var. Onlarında yeni yatırım planlarıyla çözüleceğini umuyoruz” diye konuştu.

Muhatap Bulabiliyoruz
Dereköy Mahallesi Muhtarı Lütfi Aylanç, “Dereköy Mahallesi olarak SASKİ’nin hizmetlerinden çok memnunuz. SASKİ ile birlikte altyapı anlamında çok daha iyi hizmet almaya başladık. Artık yetkili kişilere daha kısa sürede ulaşabiliyoruz. Anlayacağınız muhatap bulabiliyoruz. SASKİ mahallemizin su sorunu kalmaması için gerçekten çaba gösteriyor” derken; Hacıkışla Mahallesi Muhtarı Yüksel Kurtul, “Şuan mahallemizde SASKİ’nin içmesuyu hattı projesi devam ediyor. Hatlarımız döşeniyor. Bu anlamda SASKİ’nin mahallemize dönük hizmetlerinden gerçekten memnunuz. Basından da takip ediyoruz şehre yönelik SASKİ’nin çok kuvvetli yatırımları var. Bu yatırımların etkisini mahallerimizde de hissediyoruz” şeklinde konuştu.