Sakarya Milletvekili Ali İnci ve Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü, şampiyonu altınla ödüllendirdi.
 
Finalin kapısından döndü

“Bu meydan daha çok şampiyonlar görecek”

Bosna’da yapılan Dünya Şampiyonası’nda ilk maçında Amerikalı Dack Punke’yi 6-1 mağlup ederek çeyrek finale yükselen yıldız sporcumuz Abdulsamet Başar, daha sonra Mısırlı rakibi Hassan Ahmed’i 5-3 ile geçerek yarı finale adını yazdırmıştı. Başar, yarı finalde başarılı bir performans ortaya koymasına rağmen İtalyan güreşçi Glovani Freni’ye 7-2’lik skorla mağlup olarak finalin kapısından döndü. Akşam seansında Kırgız rakibi Kaniet Kubanov’u tuş eden milli güreşçimiz Abdulsamet Başar, bronz madalya elde ederek dünya kürsüsünün üçüncü basamağına çıktı.

Bosna’da alınan iki madalyadan biri Hendekli

İlçe Spor Müdürü Feyzullah Köstereli, Hendek’in yine bir başarıyı paylaşmak üzere toplandığını belirterek “ Bundan önceki Sırbistan Şampiyonasında Vekilimiz Ali İnci ve Belediye Başkanımız ile birlikte sporcularımızı yalnız bırakmadık. Orada Bayrağımızın dalgalandığını görmek bizleri onurlandırdı. Sırbistan’da yapılan Avrupa Şampiyonası’nda 3. Olarak kürsüye çıkan Hendek Belediyesi Güreş İhtisas Kulübü Sporcusu Abdulsamet Başar, Bosna’da yapılan Dünya Şampiyonası’nda da 3. olarak gururumuz oldu. Başarılar kolay kazanılmıyor. Bosna’da yapılan müsabakalarda iki Türkiye şampiyonu vardı ve bunlardan birisi de Hendekli olan sporcumuz Abdulsamet Başer’dir. Bu başarıların temellerini Sakarya Milletvekilimiz Ali İnci atmıştır. Eski ve yeni kaymakamımız ve belediye başkanımız, antrenörler, ailelere desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Hendek’imiz burada daha çok kutlamalar yapacaktır “ Dedi.



Bu meydan daha çok şampiyonlar görecek

Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü de konuşmasında “ Sporcularımızın başarılarını bizlerle paylaştığınız için teşekkür ediyorum. Emeği geçen herkese başta vekilimiz Ali İnci’ye, kaymakamımıza ve antrenörlerimize teşekkür ediyorum. Özellikle vekilimize teşekkür ediyorum, belediye başkanlığı döneminde Türkiye’de örnek olan Güreş İhtisas binamızı yaparak, şampiyonların yetişeceği modern bir tesis yaptı. Güreş bizim ata sporumuzdur. Belediye olarak sporcularımızın arkasındayız. Sporcu kolay yetişmiyor, büyük emeklerle bugünlere geliniyor. Dünya Şampiyonumuz Abdulsamet Başer ve antrenörü Zafer Başer’i tebrik ediyorum “ Dedi.

Tebrik ediyorum

Kaymakam İdris Akbıyık da “ Hendek’in başarılarını yakından takip ediyoruz. Bugün bu başarıları sizlerle beraber heyecanla kutlamaktan dolayı mutluyum. Hendek’in her alanda olduğu gibi sporda da büyük başarılara imza attığını görüyoruz. Emeği geçen herkesi kutluyorum. Türk Bayrağını ve Türk milletini gururlandırdıkları için kendilerini tebrik ediyorum “ Dedi. 



Dünya insanlığına hizmet edeceğiz

AK Parti Sakarya Milletvekili Ali İnci de, şampiyonu tebrik ederek “ Çok uzun bir yoldan geliyoruz. Biz, Sakarya’da, Türkiye’de değil, Avrupa’da Dünya da yarışan bir şehir ortaya koymayı hedeflemiştik. Bundan sonra Hendek’ten her yıl Avrupa ve Dünya Şampiyonlarının törenlerini yapacağız demiştik yapıyoruz. Hendek’in hedefleri değişmeyecek ve başarıya doğru hep ilerleyecek. Antrenörlerimizin başarıları ve sporcularımızın başarıları ortadadır, Bayrağımızı Avrupa ve Dünya’da dalgalandırıyorlar. Hendek çok gelişti. Bana hizmet etme fırsatını veren Hendek halkına teşekkür ediyorum. Bana çok güzel hizmetler yaptırdınız. Ankara’dan, Sakarya’nın tüm ilçelerine, sanayisi, tarımı, turizmi, eğitim ve sporundan hizmet edecek bir vekillik yapacağız. Dünya insanlığına hizmet edeceğiz “ Dedi.