Hendek'te hızla artan araç sayısına paralel olarak şehir merkezindeki park sorunu da içinden çıkılmaz bir hal alıyor. Merkezdeki otopark gün içinde tıklım tıklım dolarken, araç sürücüleri çarşı içinde ikinci şeritte park ederek maddi hasarlı kazalara ve park yüzünden kavgalara davetiye çıkartıyorlar.

Mobese sisteminin de bulunmadığı şehir merkezinde trafik ekipleri meydanda düzeni sağlamaya çalışsa da duyarsız araç sürücülerinin cadde ortasında ikici şeritte   usulsuz  park edip trafiği aksattıkları görülüyor. Beraberinde maddi hasarlı kazaların yanısıra park yeri tartışmaları nedeniyle yaralamalı kavgalara da dönüşen  asayiş sorunlarına neden olan usulsuz park sorununun bir an önce çözülmesi için etkin bir denetleme ve cezalandırma yöntemi uygulanması gerektiği ifade ediliyor...

Vatandaş Tepkili

Öte yandan usulsüz park şikayetleri ve çarşı içinde yaşanan trafik keşmekeşi hem sürücülerin hemde esnafın tepkisini çekiyor. Sürücüler denetimlerin arttırılarak usulsüz park edenlere yada park ihlali yapanlara yönelik cezaların artmasını isterken diğer yandan da başka alternatiflerinin olamamasından şikayetçiler. Merkez otoparkında yoğunluğu kaldıramadığını ifade eden ''sürücüler kısa süreli işlerimiz için bile dakikalarca park yeri bakıyoruz bulamayınca da mecburen ikinci şeritte kısa süreli park ediyoruz'' şeklinde kendilerini savunuyor. Esnafsa özellikle çarşı merkezinde park nedenieyle sık sık tartışmalar yaşanmasının yarattığı asayiş sorunundan şikayetçi.