Eğitim Bir -Sen Hendek'ten Basın Açıklaması

             
Öğretmen; Eğitim fakültesi mezunu olan, milli eğitim bakanlığına bağlı okullarda veya dershanelerde öğretmenlik mesleğini icra eden kişilere verilen ünvandır.
           

Öğretmenlik mesleği; Öğrencilerin yetiştirildiği, onların yeteneklerinin keşfedildiği, onlara eğitim veren öğretmen olarak adlandırılan kişilerin dahil olduğu meslek grubunun adıdır

           
Vatanını ve milletini seven, büyüklerine saygılı, küçüklerine merhametli, hayatın kıymetini bilen ve kötü alışkanlıkları olmayan bir nesil yetiştirilmesinin yolu önce aileden sonra eğitimden  geçmektedir. 
           

İnsanların en hayırlısı,  insanlara faydalı işler yapan, yapmaya çalışandır. çocuklarımızı emanet ettiğimiz kişi öğretmenlerdir.   öğrencinin ,öğretmenin olmadığı yerde idarecide olmaz.  İdarecilik ek görevdir. Kimse öğretmenliğe atanırken 10-15 yıl veya emekli olana kadar  sadece belli sendika üyelerinden ,seçkin (!)  kişilerin idarecilik  yapacağı yer olarak görmemeli okulları.
         

Hendekte  sadece 10-15 kişi mi idareciliğe layık .800 öğretmeni olan bir ilçede diğer öğretmenlere  sıra hiç gelmeyecek mi?   Yoksa onlarda bu yetenek yok mu? Bunu mu demek istiyorsunuz.     
               

Eğitim Bir -Sen Hendek'te en çok üyesi olan yetkili sendikadır. Türkiye'de Genel  yetkili  sendikadır. Gücümüzü yüce mille timimizden alıyoruz.Sendika  üyelerimizden idarecilik yapmak isteyen arkadaşlarımıza destek olmayacağız da kime destek olacağız.     
               

Öğretmenlere hakaret eden ,en ağır iftira   ve karalamalarda bulunanlara mı destek vereceğiz.  Hendek tes temsilcisi (K B) devlet büyüklerine ,hendek halkına ,hendekte görev yapan öğretmenlere hakaret edecek ,sizde bu insanın sözüne göre hareket edeceksiniz Hendeğe yazık etmeyin.  Şerefli bir insana yakışmayacak hele hele örnek olması gereken öğretmene asla yakışmayacak söz ve yazılar bi sendika temsilcisinin ağzından ,kaleminden çıkıyorsa tuzluk kurtlanmış demektir.Bu kişinin ifadelerini şiddetle kınıyorum. Bu sendika üyelerinin gerekeni yapmalarını bekliyorum.Bu kişi üyelerine zarar veriyor. Hendek'e zarar veriyor.Kim bilir (asla olmasını hayal bile edemediğim) masum pırıl pırıl evlatlarımıza çirkin  söz ,nefret  ,hakaret dolu ifadeler etmesin. Yalancılara, iftira atanlara,ülke insanına hakaret edenlere töreleriniz, gelenekleriniz     vatan millet sevginiz müsaade etmemeli. Yanlış yapanı desteklemek yanlışı yapmak gibidir. Hendekte okullarımızda huzur ve barışı bozmaya çalışanlara kimse destek vermeyecektir.    
         

İlçe Milli Eğitim Müdürümüz vatanını seven, ülkesine gece gündüz hizmet etmeye çalışan gayetli bir hemşehrimizdır.Dört yıllık görev süresi içerisinde Hendekte gitmediği okul, uğramadığı mahalle kalmamıştır. Her okulun ihtiyaçlarının karşılanmasında var gücüyle mesai mefhumu gözetmeden çalışmıştır.Yeni okul arsaları ,  yeni okul binaları ve donanımlarıyla ilgilenmiş, Hendek belediyesiyle ilçe teşkilatıyla birlikte Hendek'e hizmet etmeğe çalışan bir insandır.Hendekte öğretmenlerin tamamının rahatlıkla ulaşabildikleri ,dertlerini anlatabildikleri bir insanadır. Mahalle ve köy muhtarlarımızın  beğenisini kazanmış bir insandır.
             

Göreve geldikten sonra yaptıklarını ve yapımı devam edenleri sıralayayım .Karadere ilkokulu 8 derslik, Beylice ilkokulu 8 derslik, Uzuncu Orman Murat Nişancı Ortaokulu 8 derslik ,Nuriye ilkokulu 16   derslik ,Hantek  ilkokul16 derslik ,Endüstri Meslek Lisesi 16 derslik , Sağlık Meslek lisesi  16 derslik, Yeni mahalle anaokulu 5 derslik  ve İmam hatip orta okulu 30 derslik.Toplanda 140 yeni derslik yaklaşık 4000 öğrencinin okuyacağı okullar  yapılmıştır. bunlardan bazılarının resimleri şunlardır.
               

Hendek halkına hizmet eden, etmeye çalışan öğretmen, veli, esnaf sivil tolum kuruluşlarının Eğitim Bir sen olarak yanındayız.   Milli ve manevi değerleri olan ,ülkenin eğitim kalitesinin artmasını için mücadele edenlerin itibar gördüğü bir hendek için hep birlikçe çalışmaya devam edeceğiz.
                   

Sizin en hayırlınız ilim öğrenen ve öğreteninizdir. selam ve dua  ile
         

Kadir Görme 
Eğitim Bir Sen Hendek Temsilcisi