Bu yıl vatandaşlar kurbanlıklarını alırken aldanmadan ve aldatılmadan alabilecekler. Hendek Belediyesi, aldığı 1500 kiloluk canlı hayvan baskülü ile toplu kesimhanelerde ve hayvan pazarında satılan hayvanları tartacak. Vatandaşlar “aldığım kurbanlık kaç kilo?”sorusunun cevabını net bir şekilde öğrenebilecek. Geçtiğimiz yıllarda aldığı ultrason cihazı ile vatandaşların “Acaba kurbanım gebe mi?” sorusuna muhatap olmadan kesebilmelerine olanak sağlayan Hendek Belediyesi bu yılda vatandaşlara hizmet verecek.


Kimlik bilgileri


Hendek Belediyesi envanterine geçen yıl katılan 1500 kiloluk canlı hayvan baskülü ile vatandaşlar kurbanlıklarını tartarak alabilecekleri gibi, ultrason cihazı ile de hayvanın gebe olup olmadığı raporu alınabilecek. Cihaz hafızası sayesinde çok sayıda hayvanın kimlik bilgilerini de saklayabilecek.


Ücretsiz hizmet


Hendek Belediye Başkanı Ali İnci vatandaşların aldanmadan ve aldatılmadan kurbanlarını alabileceklerini belirterek “İlçemiz genelinde başlattığımız toplu kurban kesim mekânlarımız diğer belediyelerimiz tarafından örnek olarak alınıyor. Hamdolsun çok şeyi başardık. Çalışmanın, vatandaşa hizmet etmenin bir ibadet olduğu anlayışıyla çalışmalarımız aralıksız devam edecek. Canlı hayvan baskülü ve ultrason cihazı  sayesinde de gerek hayvan besicileri gerekse alıcılar müsterih olsunlar. Hendek Belediyesi her zaman ilimin ve bilimin yanında, arkasında olmuştur. Baskül ile vatandaşlarımız aldanmadan kurbanlıklarını alabilecekler. Ultrason cihazı ile de Allah’ın izni ile ilçemizde gebe hayvanın kesilmesi diye bir şey söz konusu olamaz. İsteyen her vatandaşımız bize müracaat ettiklerinde ekiplerimiz tarafından hayvanların kontrolleri ücretsiz olarak yapılacaktır” dedi.