Hendek Belediyesi beş koldan

Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü ve başkan yardımcıları 24 kurban kesimhanesini gezdi. Başkan Püsküllü ve başkan yardımcıları kesimhane sahiplerini başarılı uygulamadan dolayı tebrik edip, teşekkür belgesi verdi. Başkan Püsküllü, vatandaşlarla tek tek bayramlaşıp, çocuklara da bayram harçlığı verdi.

Başkan Püsküllü ilk olarak Hendek Belediyesi Mezbahanesini ziyaret edip, vatandaşların ve görevli ekibin bayramını kutladı.




Sokaklarda kesime son

Hendek Belediyesi tarafından başlatılan ve yıllardır başarıyla devam eden uygulama ile sokaklarda kurban kesimine son verilirken, vatandaşlar da kurallara uygun olarak kurbanlarını kesimhanelerde kestirdi.

Kesimhaneler titizlikle denetlendi




Düzenlenen uygulama ile sokaklarda çevre kirliliği de önlenmiş oldu. Her yıl olduğu gibi bu yıl da Hendek Belediyesi zabıta ekipleri, Toplum Sağlığı Merkezi, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile ilçe müftülüğü tarafından da bayram öncesinde kurban kesimhaneleri titizlikle denetlendi. Vatandaşlar İslami kurallara uygun ve hijyenik ortamda kurbanlarını gönül rahatlığı ile kestirdiler. Uygulamadan memnun kalan vatandaşların kesimhanelere ilgisi yoğun oldu.

Uygulama başarılı

Kesimhaneleri tek tek gezen ve vatandaşlarla bayramlaşan Başkan Püsküllü, sokaklarda kesim yapılmasına son verdikleri uygulama ile sokakların tertemiz olduğunu belirterek “ Kesimhane sahipleri ve vatandaşlarımız da uygulamamıza destek verdikleri için her Kurban Bayramı’nda ilçemizde çirkin görüntüler olmuyor. Bu konuda her bayram öncesi ekiplerimiz tespit edilen kesimhaneleri titizlikle inceliyor. Belediye Mezbahanesinde ve toplu kesimhanelerinde bir imam bulunup İslami kurallara uygun olarak kesim yapılmaktadır. Herhangi bir sorun yaşanması ihtimaline karşı nöbetçi veteriner hekimimiz de hazır bulunmaktadır. Kesimhane sahiplerine kurallara uygun olarak kesim yaptıkları, vatandaşlara da duyarlılıklarından dolayı, çevre temizliğine katkıda bulundukları için teşekkür ediyorum" Dedi.



Kesimhane sahipleri ve vatandaşlar da uygulamasından memnuniyetlerini dile getirerek Başkan  Püsküllü ’ye teşekkür ettiler.

Teşekkür belgesi verildi

Kesimhane ziyaretlerinde Başkan Püsküllü ve başkan yardımcıları, kasaplara kurallara uygun ve çevre temizliğine katkıda bulundukları için teşekkür belgesi verdi.