KENDİSİNİ SAVCI OLARAK TANITAN DOLANDIRICI SUÇ ÜSTÜ ENSELENDİ

TELEFON DOLANDIRICILARI YAKALANDI

TÜM UYARILARA RAĞMEN DOLANDIRILIYORUZ


Olay cumartesi günü ilçe  merkezinde yaşayan bir vatandaşın dolandırılmasıyla birlikte polis merkeine bildirmesiyle ortaya çıktı. Kendilerini  polis ve savcı olarak tanıtan şahıslar aradıkları mağdurun hesaplarından yasa dışı örgüte para transferi yapıldığını ifade ettiler. Mağdura para karşılığında yardım edeceklerini belirten şahıslar, Mağdurdan  değişik yere para bırakmalarını söylediler. Mağdur 260 bin lirayı şahısların istediği yerlere bıraktı.  Dolandırıcılar mağdurdan  ikinci kez para istedi ve Hüseyin Şeyh Yolu üzerindeki üst geçidin orya bırakması istemesi üzerine dolandırıldığını anlayan mağdur polise baş vurdu. 

Hendek İlçe Emniyet Polisi  kişileri telefonla arayarak, kendilerini ’savcı’ ve ’polis’ olarak tanıtıp yasa dışı örgütlere hesaplarından oara transferi yapıldığını iddia ederek, yürüttüklerini söyledikleri soruşturma kapsamında para ve altın isteyen dolandırıcılık şebekesini takibe aldı. Şebekenin en son aradığı mağdurun  ihbarı üzerine harekete geçen polis, şüphelileri yakalamak için filmleri aratmayacak bir senaryo hazırladı. Polis mağdurun para çekmiş görüntüsü vermek için ilçedeki bir banka  görevlilerinden içleri kağıt dolu iki adet torba vermelerini istedi. Mağdur torbaları alıp Polisin uzaktan takibiyle adrese götürüp bıraktı. Dolandırıcı torbaları bırakılna yerden alıp uzaklaşmaya başlayınca  ekipler harekete geçti. Polis sessiz bir şekilde şahsın arkasından yaklaşarak dolandırcıyı kıskıvrak yakaldı. 

Şahsın Emniyetteki İşlemlerinden sonra adliyeye çıkarılan sahıs tutuklanarak  cezaevine gönderildi. Polis suç şebekesinin diğer üyerini tesbit etti ve yakalamak için çalışma başlattı.


Emniyet yetkilileri , "savcı ve polis hiç bir vatandaşımızdan para istemez" dedikten sonra suç ve suçlularla mücadele etkin  bir şekilde çalışmak ve bu gibi telefon dolandırıcılı konusunda vatnadaşalrımızın 155 Polis Merkezimizi aralarını ifade ettiler.