Kemaliye Mahhalesi sakinleri kentsel dönüşüm kapsamına alınan evlerini ne pahasına olursa olsun yıktırmayacaklarını dile getirdiler. Vatandaşlar, “evlerimizi, mülklerimizi vermek istemiyoruz. Gerekirse canımızı veririz” diyerek karara tepki gösterdiler. Cumhuriyet Halk Partisi Engin Özkoç da Kemaliye Mahallesi sakinlerine destek için bugün Hendek’teydi. Özkoç konuya ilişkin olarak şunları dile getirdi; “Ben bu milletin vekiliyim. Ancak ne millet muhatap alınıyor ne de vekili. Bu milletin haklarını teslim etmek lazım. Bizler de uzmanlarımızı getirip gerekli incelemelerde bulunacağız.”


Baylan; Pazartesi günü gelin


Kemaliye Mahallesi sakinleri burada belediye binasına gelip Başkan İnci’yle görüşmek istediklerini dile getirdiler. Ancak binanın giriş kapısında vatandaşlarla görüşen Belediye Başkan Yardımcısı Sinan Baylan, Ali İnci’nin yurtdışında olduğunu söyledi. Baylan görüşme talep eden vatandaşlara aranızdan temsilci seçin ve Pazartesi günü gelin dedi.


Kemaliyeliler burada bir süre Sinan Baylan’la tartıştı ve evlerini yıktırmayacaklarını yinelediler. Kemaliye Mahallesi sakinleri yurtdışında olduğu söylenen Ali İnci için “aramızda para toplayıp biletini biz alalım. Yeter ki İnci buraya bizimle görüşmeye gelsin” dediler.


Kemaliyeliler konuya ilişkin olarak bir de basın açıklaması yayımladılar. Basın açıklamasında yer alan bazı ifadeler şunlar; “ Sakarya İli Hendek İlçesi Kemaliye Mahallesi Bakanlar Kurulu kararı riskli alan ilan edildikten sonra Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın yetkilendirmesiyle Hendek Belediyesi’nce oturmakta olduğumuz Kemaliye Mahallesi ile ilgili olarak dönüşüm yapılmaya çalışılmaktadır. Önceklikle belirtmek isteriz ki bu alanda kentsel dönüşüme ihtiyaç yoktur. Bu, Hendek Belediyesi’nin ve birtakım kişilerin rant elde etmeye yöenlik bir eylemdir.  Bugüne kadar bu mahallede ne bir yangın olmuş ne de depremden yıkılan bir ev olmuştur. Bakanlıkça yetkilendirilmiş bulunan Hendek Belediyesi bu uygulamayı son derece yanlış, vatandaşları mağdur eder nitelikte ve tamamıyla rant amacı güderek yapmaya çalışmaktadır. Hendek Belediyesi’ne Bakanlıkça biz vatandaşlarla anlaşma yoluna gidilmesi yetkisi verilmesine rağmen bugüne kadar dönüşüme tabii olan mahallenin çok küçük bir bölümü ile, halkta korku ve panik yaratmak suretiyle anlaşma yapılmış ve bu kişiler kandırılarak ellerinden malları alınmışltır. Geride kalan büyük çoğunluğaysa hiçbir teklifte dahi bulunulmadan acele kamu davaları açılmaya başlanmıştır. Yapılan teklifler çok komik ve insanlarla dalga geçercesine yapılan tekliflerdir...”

Haberi girdiğimiz şu saatlerde Kemaliye Mahallesi sakinlerinin belediye önündeki bekleyişi devam ediyor.