Kazımiye Cumhuriyet Ortaokulu’ndaki etkinlik okul bahçesinde gerçekleştirildi. Etkinliğe Hendek Cumhuriyet Savcısı Adem Aydemir,  Kızılay Derneği Hendek Şubesi Başkan Sami Bağdatlı, Okul Müdürü Seyhan Altmış, Hendek Ak Parti İlçe Başkan Adayı Ahmet Kavakçı, Kazımiye Cumhuriyet Ortaokulu öğretmenleri ve öğrenciler katıldı.


Tören İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı ve konuşmalarla devam etti. Törende konuşan Okul Müdürü Seyhan Altmış daha önce burger hastalığına yakalanan ve vefat eden bir meslektaşları için bir türlü kan bulamadıklarını, bu yüzden de kan bağışının ne kadar önemli bir konu olduğunu anladıklarını ifade etti. Seyhan Altmış, “okulumuzda böyle farklı ve faydalı bir organizasyonun oluşturulmasından dolayı katkıda bulunan herkese teşekkür ediyorum” dedi.


Okul Müdür Yardımcısı Fahri Küt de kan vermenin olumluluklarına dikkat çekerek şunları ifade etti; “Kan vermek veya kan bağışı yapmak acil durumlarda kan lazım olan hastaların hayatını kurtardığı gibi kan veren kişinin vücut sağlığı bakımından da hayati önem taşıyor. Kan veren kişilerin kan hücreleri yenilenmekte, bu sayede de  daha sağlıklı ve güçlü bir vücuda sahip olmaları mümkün hale gelmektedir.”

 
Küt, konuşmasında herkesin kana ihtiyacı olabileceğini vurgu yaparak herkesin bu konuda kendini karşı tarafın yerine koyması gerektiğini ifade etti.


Kazımiye Cumhuriyet Ortaokulu’ndaki örnek uygulamaya Hendek Cumhuriyet Savcısı Adem Aydemir de kan vererek destek oldu.