Kasım ayında yapılacak Dünya Şampiyonası öncesi en ciddi prova gözüyle bakılan organizasyona katılım sayısı kayıtlara ‘rekor’ olarak geçerken, 57 ülkeden 592 sporcu tatamiye çıkacak.


6 Eylül Cumartesi günü saat 09:00’da eleme mücadeleleri ile başlayarak müsabakalar, 17:30’da başlayan finaller ile tamamlandı. 7 Eylül Pazar günü sona eren organizasyonda müsabakalar 10:00’da başlayıp, 14:30’da yapılan finallerin ardından sona erdi.


Hendek Belediyesi Karate Takımı birçok siklette derece alarak büyük bir başarıya imza attı. Turnuvaya katılan Hendek Belediyesi Karate Takımından Doğan Ateş birinci, Rümeysa Yıldız birinci, Ömer Faruk Ateş ikinci, Hümeyra Beyza Ulusoy üçüncü, Miray Turgut üçüncü ve Öner Beden üçüncü olarak ülkemizi ve kulübümüzü en iyi şekilde temsil etmeye çalıştılar.


Sporcuları müsabaka içerisinde dikkatle izleyen Hendek Belediyesi Karate Antrenörleri Nurkan Kayacık ve Soner Açıkyol sporcular hakkında not aldı. Eksiklerimizi görmek açısından çok önemli bir turnuva olduğunu söyleyen Kayacık ve Açıkyol eksiklerimizi tamamlayarak en iyi bir şekilde Avrupa şampiyonasına hazırlanmak istediklerini dile getirdi. Kayacık ve Açıkyol müsabakada yarışan tüm sporculara başarılar dilerken sıradaki turnuvalar için çalışmalarına tekrardan start verdi.