“Marifet alkışlarla oturmak değil, alkışlarla kalkmaktır"

Türkiye’de istifa eden iki belediye başkanından biri

Tam 16 sene sonra Hendek’te belediye başkanı değişti.

İnci, belediye meclis üyelerine birlik ve beraberlik örneği göstermelerinden dolayı hepsine tek tek teşekkür etti.
 
Efsane başkan

1999 yerel seçimlerinde Hendek Belediye Başkanı seçilen Ali İnci, 4. seçim zaferini Mart 2014'te yaşayarak görevine devam etmişti.  Ali İnci, Milletvekili aday adayı olmak için bu görevinden istifa ederken Hendek'in yeni Belediye Başkanının kim olacağı merak konusu olmuştu. Belediye Meclisinin bugünkü toplantısında İrfan Püsküllü AK Parti Grubunun adayı oldu. MHP grubu ise Meclis üyesi Cengiz Şişman'ı aday gösterdi. 

Baylan, yönetti

Açılış konuşmasını yapan Hendek Belediye Başkan Vekili İrfan Püsküllü, “5393 nolu Belediye Kanunu’nun 45. Maddesi gereğince, Belediye Başkanımızın görevi bırakmasından dolayı Belediye Meclisi olarak olağanüstü toplanmış bulunuyoruz. Gündem maddemiz, Yeni Belediye Başkanının Seçimi olacaktır” diyerek Meclis oturumunu yönetmek üzere yerini Belediye Başkan Yardımcısı Sinan Baylan’a bıraktı.

Şişman’da aday oldu

Sinan Baylan, AK Parti Grubu Adayı olarak İrfan Püsküllü’nün aday olarak önerildiğini, MHP grubu olarak da Cengiz Şişman’ın önerildiğini sunarak oylamaya geçildi. Kapalı zarf usulü tapılan oylamada 17 Oy çoğunluğunu alması gereken Belediye Başkanı Adayı seçimlerinin yapılan 1 ve 2.tur oylama sonucunda İrfan Püsküllü 16, Cengiz Şişman 9 oy alması sonrası 3. Tur oylamaya geçildi.
Üçüncü turda seçildi

Yapılan 2. Tur oylama sonrasında  17 çoğunluğu bulunmaması nedeniyle 13 Oy çoğunluğu bulunması için 3. Tur oylaması yapıldı. 3. tur oylaması sonrası İrfan Püsküllü 16, Cengiz Şişman 9 Oy aldı. İrfan Püsküllü, Hendek’in yeni Belediye Başkanı olarak seçilmiş oldu.

Erol Kaya ve İlyas Şeker katıldı

Toplantı sonunda salona gelen AK Parti İstanbul Milletvekili ve Çevre Komisyonu Başkanı Erol Kaya, Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker ve AK Parti Sakarya Milletvekili A. Adayı Ali İnci, İrfan Püsküllü’yü tebrik ettiler. Hendek Belediye Başkanlığı’na seçilen İrfan Püsküllü’ye belediye başkanlığı rozetine takan Ali İnci Püsküllü’ye başarılar dileyerek her zaman yanında olduğunu söyledi. İnci, belediye meclis üyelerine birlik ve beraberlik örneği göstermelerinden dolayı hepsine tek tek teşekkür etti.

Abdülhamit Gül aradı

Püsküllü, AK Parti İstanbul Milletvekili ve Çevre Komisyonu Başkanı Erol Kaya, Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker, AK Parti Sakarya Milletvekili A. Adayı Ali İnci, AK Parti İlçe Başkanı Ali Kemal Sofu, belediye meclis üyeleri, partililer, belediye personelinin duaları ve alkışları ile koltuğa oturdu. AK Parti Yerel Yönetimler Başkanı Abdülhamit Gül, İrfan Püsküllü’yü arayarak tebrik etti.
 
Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü’ye başarılar dileyen AK Parti İstanbul Milletvekili ve Çevre Komisyonu Başkanı Erol Kaya, “Marifet alkışlarla oturmak değil, alkışlarla kalkmaktır”dedi.