İnci, Kent Konseyi Başkanı seçildi

Hendek Belediye Başkanı Ali İnci, Kent Konseyi Başkanı oldu.
Hendek Belediye Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya, Hendek Belediye Başkanı Ali İnci, kamu kurum temsilcileri, muhtarlar, sivil toplum kuruluşları temsilcileri,  siyasi parti temsilcileri, akademisyenler ve iş adamları katıldı.
Konsey toplantısı saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Ardından Divan Kurulu seçimi yapılarak, divana Feyzullah Köstereli, Mehmet Civelek ve İsmet Topal seçildi.
Kent Konseyi kentlerin gelişimine önemli katkı sağlar
Kent Konseyi Başkanlığına da Hendek Belediye Başkanı Ali İnci, oy birliği ile seçildi. Yönergenin de oy birliği ile kabulünden sonra Başkan İnci, yaptığı konuşmada, konseyin kentlerin gelişimine önemli katkı sunduğunu belirterek, kent konseyinin görevlerinden bahsetti. Başkan İnci  “ Nüfusu 50 binin üzerinde olan ilçelerde Kent Konseyi olması zorunlu hale getirildi. Kentin çalışmaları ve gidişatı ile alakalı buraya öneriler gelecek. Hendek’in tamamı ile ilgili, eğitimi, üniversitesi, sporu, genci, yaşlısı, engellisi ve toplumun tüm kesimi ile alakalı bir çalışmayı kapsıyor “ Diyerek sözlerine şöyle devam etti.
İlçemizi daha üst seviyelere getirmek için el birliği ile çalışacağız
Başkan İnci “ Kent Konseyi; kent vizyonunun geliştirilmesi, sürdürülebilir kalkınma, çevreye duyarlılık, sosyal yardımlaşma ve dayanışma, hesap sorma ve hesap verme, katılım ve yerinden yönetim ilkelerini hayata geçirmeye çalışan bir kurumdur. Sürdürülebilir gelişmenin sağlanması ve bu konuda ortaya çıkan sorunların çözümüne yönelik planların hazırlanması ve uygulanmasını sağlar.

Çocukların, gençlerin, kadınların ve engellilerin toplumsal yaşamdaki etkinliklerini arttırmak ve yerel karar alma mekanizmalarında aktif rol almalarını sağlar.  Belediyeler, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarının, sendikaların, üniversitelerin, ilgili sivil toplum örgütlerinin, siyasi partilerin, kamu kurum ve kuruluşların, mahalle muhtarlarının temsilcileriyle diğer ilgililerin katılımıyla oluşan kent konseyi, faaliyetlerinin etkili ve verimli yürütülmesi konusunda yardım ve destek sağlar. Hızla büyüyen ve gelişen İlçemizi daha üst seviyelere getirmek için el birliği ile çalışacağız. Bu konuda herkes fikir ve projelerini sunabilir, bu konuda çözüm sunabilirler  " Dedi.
Konuşmanın ardından kapalı zarf usulü önerilen imsimler yazılarak divana sunuldu. Divan üyeleri yazılan isimleri tek tek açarak alınan oyları belirledi.
Yürütme kurulu
Önerilen isimlerde, Mehmet Yaşar Demirel, Hüseyin Baylan, Selma İsmail, Ali Osman Baloğlu, İsmet Topal ve Temel Ata, Kent Konseyi Yürütme Kurulu’na seçildi.