Hendek ilçemiz her geçen gün değişiyor gelişiyor, fakat gelişirken ve değişirken, tarihten gelen geçmişin izlerini üzerinde bulundurduğu yapıların isimleri değişmesi kabul edilemez, Hendek Haber olarak bu yapılan Caminin İsim değişikliğini yerinde bulmuyoruz.

Her nekadar yerel yönetimlerle ilgili ve bölge mahalle halkını da ilgilendirse de, yapının yapılmasında büyük emeği olan kişileri bir kalemde silip atmanıza anlam verememekteyiz. 

Kamu oyunda büyük tepkiyle karşılaşacağınızı hiç düşünmemiş siniz, geçmişte büyük emekleri olan bu yapıyı inşaa edenlerin adını yap boz tahtası gibi silip değiştiremezsiniz. 

En Azından "Hendek Yeni Mahalle Ercan Cami" diye bilirdiniz, bu kadarmı isim sizi rahatsız ediyorduda direk Mehmet Ercan ismini kaldırdınız, yazıklar olsun. 

Bu ismin uygulanmasında büyük rol oynayan kurumun bu denle hak hukuk gözeten bir kurum olduğu düşünüldüğünde, buna nasıl izin vere bildiğide şüphelidir.

İlçemiz Hendek Yeni Mahalle'de yer alan Mehmet Ercan camimizin isminin değiştirilmesi kabul edilemez bir hatadır, İlçe halkının bu caminin yapımında büyük emek sarfeden ve arsanın kazanımında büyük rol oynayan kişileri bir çırpıda silmemeliler, yazıktır, ayıptır, böyle bir durum kabul edilemez.

Yapılan bu yanlışlığı derhal ilgili kişiden özür dilenerek değiştirilmesi gerekmektedir. 

Hendek Haber