Mahalle iftarları

Her yıl farklı bir konu belirleyerek Ramazan Ayı’nı dolu dolu geçiren Hendek Belediyesi bu yıl da Hendeklileri aynı sofrada buluşturacak. Başkan İnci, vatandaşların sofrasına misafir olacak, mahallelerde iftar programları düzenlenecek.  

Ruhuna uygun yaşamak

Hendek Belediye Başkanı Ali İnci, vatandaşların Ramazan ayını kutlayarak “Toplum hayatında huzur, yardımlaşma ve kaynaşmanın yoğun olarak yaşandığı af, mağfiret ve bereket ayı olan,  Ramazan ayına birkez daha kavuşmanın mutluluğu içerisindeyiz. Bu Ramazan Ayını inşallah ruhuna uygun bir şekilde yaşamak nasip olur”dedi.

İnsanlar kalabalıklar içinde yalnızlar

İnci, bu yıl “Yalnızlık” temasını işleyen Diyanet İşleri Başkanlığı ile aynı paralel de çalışmalar yapacaklarını belirterek, “İnsanlık, kalabalıklar içinde bir yalnızlık yaşıyor. Malları var, mülkleri var, paraları var... Ama mutsuzlar... Sevgi yok, saygı yok... Yaşadıkları Modern Yalnızlıktan dolayı da mutsuzlar, bunalım içindeler ”diye konuştu.

Manevi değerlere sahip çıkalım

İnci sözlerine şöyle devam etti: “Müslümanlar her zaman birbirinin kimsesi olmalıdır. Bunu insanlarımıza hissettirdiğimizde kardeşlik duyguları ile de birbirlerine daha da bağlanarak kimsesiz kalmamalarını sağlamış olacağız. Hendek’te manevi değerler hala korunuyor. Ve biz bu manevi değerlerin yitirilmemesi için mücadele ediyoruz. İnsanlarımızı ziyaret ediyor, aynı sofrada buluşturuyoruz. Ramazan Ayını dolu dolu yaşayarak her gün vatandaşlarımızla birarada olacağız”