Engelleri Hep Birlikte  Aşıyoruz

Çocuklar doyasıya eğlendi



Özel bir düğün salonunda düzenlenen programa, Kaymakam Orhan Burhan, Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü, Halk Eğitim Müdürü Necati Tan, Muhtarlar Derneği Başkanı Emin Kula, El Ele Engelliler Yaşam Derneği Başkanı Esin Aygen, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, engelli vatandaşlar ve aileleri katıldı. Programa katılan Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü, masaları tek tek gezerek engelli vatandaşlar ve aileleri ile selamlaştı.

Programın açılış konuşmasını Hendek El Ele Engelliler Yaşam Derneği Başkanı Esin Aygen yaptı. Aygen, her yıl 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü kutladıklarını belirterek, geceye katılanlara kendilerini yalnız bırakmadıkları için teşekkür etti. 

Engelleri hep birlikte aşıyoruz


Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü, her zaman engellilerin yanında olduklarını belirterek “ Engelli vatandaşlarımızı topluma kazandırmak adına hep birlikte çalışmalar yapıyoruz. Biz Hendek Belediyesi olarak, 25. Dönem Milletvekilimiz Ali İnci’nin belediye başkanlığı döneminde sizler için yapmış olduğu hizmetleri kat kat artırarak devam ettiriyoruz. Bizler engelli vatandaşlarımıza hizmet etmekten mutluluk duyuyoruz. Daha önce engellilerimiz evlerinden dışarı çıkamıyorlardı. Hükümetimizin yapmış olduğu çalışmalarla engellilerimiz artık sokaklarda gezebiliyor, eğitim alıyor ve iş hayatına atılıyorlar. Belediye olarak biz Hendek’te  cadde ve kaldırımlarımızı engelli vatandaşlarımıza göre yapıyoruz. Hendek’te engelleri hep birlikte aşıyoruz “ diyerek, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü kutladı.  



Unutulmamalıdır ki her insan bir engelli adayıdır

Hendek Kaymakamı Orhan Burhan da konuşmasında “ Engelli vatandaşlarımızı topluma kazandırmak adına hepimiz üzerimize düşeni yapmalıyız. Unutulmamalıdır ki her insan bir engelli adayıdır. 3 Aralık Dünya Engelliler Gününüzü kutluyorum “ dedi.  

Konuşmaların ardından Hendek El Ele Engelliler Yaşam Derneği Başkanı Esin Aygen, programa desteklerinden dolayı Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü ’ye teşekkür plaketi verdi.

Programda,  Hendek Özel Eğitim Uygulama Merkezi’nde eğitim alan engelli çocuklar tarafında mehteran konseri, Halk Eğitim Müdürlüğü Halk Müziği Korosu konseri ve Nasrettin Hoca gösterisi ile çocuklar gönüllerince eğlendiler.