Hendek Melek Nişancı Huzurevi’nde yaşlılar haftası nedeniyle etkinlik düzenlendi. Etkinlikte şehitler için Kuran-ı Kerim ve ilahiler okunup dua edildi.

Düzenlenen etkinliğe, Sakarya Vali Yardımcısı Abdul Rauf Ulusoy, Kaymakam İdris Akbıyık, Cumhuriyet Başsavcısı Adem Aydemir, Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü, Jandarma Komutanı Yzb. Umut Aşık, Sakarya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Hasan Salih Sağlam, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mutlu Işıksu, İlçe Emniyet Müdürü İsmail Baş, İlçe Müftüsü Abdurrahman Şahin, AK Parti Hendek İlçe Başkanı Ali Kemal Sofu, AK Parti Kadın Kolları Yönetim Kurulu Üyeleri ve daire amirleri katıldı.

Büyüklerimizle ilgilenmek hepimizin sorumluluğudur

Program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Programın açılış konuşmasını Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mutlu Işıksu yaptı. Işıksu konuşmasında“ Hakkari’de şehit düşen Serdivan’lı şehidimizi ve tüm şehitlerimizi rahmetle anıyoruz. Bugün programımızda, şehitlerimizin olması nedeniyle değişiklik yaptık ve şehitlerimiz için Kuran- ı Kerim ve ilahiler okunacak. Sosyal Politikalar ailesi olarak büyüklerimize hizmeti şiar edindik. Huzurevimizdeki, toplumdaki büyüklerimize evde bakım hizmeti ile her geçen gün hizmet kalitesini artırarak sosyal politikaları üretiliyor. Hendek Huzurevimizde 54 kişi kapasiteli bir huzurevimizdir. 16 Bayan ve 38 erkek büyüğümüze hizmet veriyoruz. Yerel yönetimlerden Kaymakamlıklara ve bütün müdürlükler ile koordinasyon içerisindeyiz. Büyüklerimizle ilgilenmek hepimizin sorumluluğudur. Huzurevi çalışanlarımıza da özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum “ Dedi.

Senenin her günü bizler sizlerin emrindeyiz

Kaymakam İdris Akbıyık da konuşmasında “ Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Devletimiz, anayasamızda, kanunlarımızda hükümet politikalarında her zaman dezavantajlı durumda olan yaşlılarımızın, engellilerimizin ve  çocuklarımızın her zaman yanındadır.   Yaşlılarımıza, büyüklerimize her türlü imkanı sağlamak bizlerin görevlerimizden önce insanlık görevidir. Yarınlarda aynı saygıyı görmek için bugünden büyüklerimize saygı ve sevgimizi göstermeliyiz. Senenin her günü bizler sizlerin emrindeyiz. 

Konuşmaların ardından Şehitler için Kuran-ı Kerim ve ilahiler okunup, dualar edildi. Daha sonra günün anısına pasta kesimi yapılarak, Huzurevi sakinleri tarafından hazırlanan sergi gezildi.