Hendek’te 15 bin 560 öğrenci bugün karne aldı ve 6 Şubat Pazartesi gününe kadar devam edecek olan yarıyıl tatili başladı. Yarıl yıl tatili için Noksel İlkokulu'nda karne töreni düzenlendi. Törene Hendek Kaymakamı Orhan Burhan, Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü,  Milli Eğitim Müdürü Sabri Doğan, Halk Eğitim Müdürü Necati Tan, öğrenciler ve veliler katıldı. Milli Eğitim Müdürü Sabri Doğan, tatil süresince öğrencilerin dinlenerek zinde bir şekilde ikinci yarı yıla başlayacaklarını söyledi.

Tören öncesi protokol sınıfları gezerek öğrencilerin karneleri verdi. Kızılay ve Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen yardım kampanyasında en büyük bağışı yapan Noksel İlköğretim Okulu’na teşekkür belgesi verildi. Kaymakam Orhan Burhan, teşekkür belgesini Okul Müdürü İsmail Alçorba’ya vererek tebrik etti.

Törende bir konuşma yapan Okul Müdürü İsmail Alçorba, bugün itibariyle bir dönemin daha sonuna geldiklerini ifade ederek “ Bugün alınan karneler öğrencilerimizin bir dönem boyunca okul yaşantılarında gösterdikleri performansın değerlendirilmesi olacaktır. Elbette bir insanın değeri rakamla ölçülemez, ancak alacağınız karneler, sizin emeklerinize biçilmiş birer karşılıktır. Diyerek öğrencilere şöyle seslendi: 

“Sevgili Öğrencilerimiz, bir dönemin yorgunluğunu tatil günlerinde atmak en büyük hakkınızdır. Kendinize mutlaka bir tatil programı hazırlamalı, bol bol kitap okumalısınız. Bunların yanında, tatil programına, sevilen ve zararsız televizyon programlarını izlemeyi, arkadaşlarınızla bir araya gelip ortak aktiviteler yapmayı, hobilerinize daha çok zaman ayırmayı da eklemelisiniz ancak; tüm bunları yaparken ölçülü davranmak gerektiğini unutmayınız. Bizim milletçe öncelikli hedefimiz; çevresine yararlı, devleti ve milletine bağlı, güzel ahlaklı, küçüklerini seven ve koruyan, büyüklerine saygılı, mutlu bir nesil yetiştirmektir. Sizleri böyle görmek istiyoruz.”

Konuşmasında velilere de seslenen Müdür Alçorba, “Değerli Velilerimiz, Karneler çocuklarınızın nasıl bir insan olduğunu değil, onların okul derslerindeki durumlarının nasıl olduğunu ortaya koyan belgelerdir. Bu bilinçle çocuklarınızın karnelerini değerlendirirken onların kişiliklerini zedeleyici, öz güvenlerini yitirmelerine yol açıcı suçlamalardan kaçınınız. Her anne ve baba çocuğunun iyi bir eğitim alarak toplumun kültürlü, saygın ve yararlı bireylere dönüştürülmesi amacı ile her türlü özveride bulunması gerekmektedir. Sizlerin de bu bilinci taşıdığınızı biliyoruz “ Dedi.



Okul Müdürü İsmail Alçorba, Öğretmenlerin, sevgi dolu, sabırlı, hoş görülü ve bilge insan olması beklenirken aynı zamanda yenilikleri takip eden, bilgilerini güncelleyen, öğrenmeye açık birer meşale olması beklendiğini ifade ederek, “Bu görev bilinciyle hareket eden sizler, yetiştireceğiniz öğrencilerin başarısıyla her zaman gurur duyabilirsiniz. Unutmayınız ki gelişme ve yükselme, iyi yetişmiş eğitimcilerle yürür. Elinizdeki cevheri gerektiği gibi işleyerek verdiğiniz emeklerin asla boşa gitmeyeceğini düşününüz. Sözlerime son verirken bir dönem boyunca başarılı olmak için çaba gösteren sevgili öğrencilerimize, öğrencilerini en iyi şekilde yetiştirmek için çalışan değerli öğretmen arkadaşlarıma teşekkür ediyor ve hepinize saygılar sunuyorum” Dedi.

Törende çocuklar şiirler okuyup koro halinde şarkılar söylediler.

Tören sonunda çocukların karneleri verilirken, en çok kitap okumada dereceye giren öğrencilere de ödülleri verildi. Aileler de bu mutlu günlerinde çocuklarını yalnız bırakmadı.

Tören İstiklal Marşı’nın okunmasıyla sona erdi.