Hendek Kızılay Şube Başkanı Sami BAĞDATLI  tarafından Kızılay’ın ve sivil toplum örgütlerinin önemini konusunda okul öncesi öğrencilerine bilgiler verildi.  Kızılay da yer alan hilalin simgesi ve anlamı konusunda açıklamalarda bulunan başkan BAĞDATLI  öğrencilerin sorularını yanıtladı.
Kızılayın tarihçesine değinen  Şube Başkanı,  1868’den bu yana 143 senelik geçmişine değindi. Doğal afetler ve yardım gibi konularda çocuklara bilgiler verdi.
Yardımın önemi vurgulandı.
Yapılan yardım kampanyaları nın nedenlerini okul öncesi öğrencilere anlatıldı. Pakistan’da kurulan Hendek Mahallesine de değinildi. Bu mahallenin hendek ilçesin deki yardım sever  Anne ve babalar tarafından kurulduğunu anlattı.  Öğrencilere Pakistan’a yapılan yardımların ne şekilde ulaştırıldığı konusunda bilgiler verildi
Van da yaşanan deprem sonrasında yardıma ihtiyaç duyulduğunu bu tarz yardım konularında Kızılay’ın görevleri anlatıldı ve  deprem öğrencilere örnek gösterildi.



Fotoğraflar ile yardımın önemi vurgulandı.
Kızılay’ın yapmış olduğu yardım ve kampanyaların amacı açıklandı. 
Yardımın nasıl toplanacağı konusunda öğrencilere bilgi verildi ve Kızılay kumbaralarından yardımların ne şekilde iletildiğini anlattılar.
Çocuklara Kızılaycı olmalarını ve yardımın güzel bir davranış  olduğunu açıkladılar. Birey olarak Kızılaycılığın önemine değindiler. Yardım ruhunun önemine değinen başkan,”Kara gün dostu “olduğuna değindi.

Sevgi Pınar kreşi ve Gündüz Bakım Evi müdürü Havva ERDOĞAN ve öğretmen Ayşen ÖZGÜR Kızılay haftasıyla ilgili öğrencilere vermiş oldukları bilgilendirme dersi nedeniyle  Hendek Kızılay  Şube Başkanı Sami BAĞDATLI’ya teşekkürlerini sundular.