Öğrencilerin mezuniyet sevinci

SAÜ Eğitim Fakültesi mezuniyet töreni Atatürk Stadı’nda yapıldı, kepler havaya atıldı.
Sakarya Üniversitesi Hendek Eğitim Fakültesinden mezun olan öğrenciler için Hendek Belediyesi ve Hendek Eğitim Fakültesi Dekanlığınca ortaklaşa program düzenlendi. 2013-2014 mezunu öğrencilerin aileleri de bu etkinliğe katılarak çocuklarını bu mutlu günlerinde yalnız bırakmadılar.
Üniversitemiz ülke genelindeki 3.cü sırada

Hendek Atatürk Stadyumu’nda yapılan kep atma töreninde konuşma yapan Hendek Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç Dr. Şenol Beşoluk “ Değerli katkılarını her zaman veren Hendek Belediyesi başta olmak üzere  tüm kamu kurum ve kuruluşları adına Sakaya Üniversitesi  Hendek Eğitim Fakültesi adına şahsım ve Fakültem adına teşekkür ederim. Sakarya Üniversitesi  Eğitim fakültesi 91 Türk Üniversitesi arasında  üçüncü sırada yer almaktadır. Bu başarının mimarı  saygıdeğer meslektaşlarımı ve  en büyük ilham kaynağımız, var oluş nedenimiz  değerli öğrencilerimizi tebrik ediyorum.  Öğretmek üzere yola koyulan cehalet savaşçıları olarak,   öğrenmekten asla vazgeçmeyeceğinize inancım tamdır. Ülkemizi gerçek hedefe ulaştıracak yolda  en büyük role sahip olan irfan ve bilim ordusunun değerli mensupları olan sizlere başarılar diliyor, her birinizle ayrı ayrı gurur duyuyorum “ Dedi.

Sizler bizim kültür elçilerimizsiniz

Hendek Belediye Başkanı Ali İnci, kendisinin de öğretmen olduğunu belirtip, öğrencilere  değerli meslektaşlarım diyerek başladığı konuşmasında  “ Değerli öğrenciler sizler hayatınızın en güzel dört yılını ilçemizde geçirdiniz. Hendek’te güzel günlerinizin geçtiğini ve Hendek’ten ayrıldıktan sonra  da Hendek’li olduğunuzu unutmayın. Gittiğiniz her yerde Hendek’imizin güzelliklerini anlatmanızı  sizlerden Belediye başkanı olarak istiyorum, talep ediyorum. Biz sizleri ülkenin her yöresine dağılan birer elçimiz olarak görüyoruz. Buradan mezun olan kardeşlerimizin meslek hayatına atılarak  mesleklerini devam ettirmelerini diliyorum. Mezuniyet töreniniz hayırlı olsun” Dedi.


Geleceğe ışık tutacaksınız

Kaymakam Mustafa Ayhan da konuşmasında “ Çocuklarımız dört yıllık eğitim sürelerini başarılı bir şekilde tamamladılar. Siz eğitimciler geleceğe ışık tutacaksınız.Ülkemizin her köşesinde Hendek Eğitim Fakültesi’nden almış oldukları eğitimleri genç nesillerimize, çocuklarımıza olabildiğince güzel bir şekilde yansıtmalarını temenni ediyor, meslek hayatlarında başarılar diliyorum.Mezuniyetiniz hayırlı olsun “ Dedi.

130.000 mezun verdik, kapasitemiz 80.000

Sakarya Üniversitesi  Rektörü  Prof. Dr. Muzaffer Elmas  “ Öğrencilerimizin, bu mübarek günlerde aldıkları diplomaları ile inşallah iş sahibi olmalarını temenni ediyorum. Sakarya Üniversitesi  şimdiye kadar 130.000 mezun verdi. Üniversitemizin kapasitesi bu yıl itibarı ile 80.000 e çıktı, dünya çapında ödüller aldık. Üniversitemiz Avrupa ödülünü ikinci kez kazanan tek üniversite olmuştur” Dedi.

Gelecek adına sağlam adımlar

Fakülte birincisi Seher Kaplan da bir konuşma yaparak “ Zaman su misali akıp geçti. Dört yıllık lisans eğitimimizi tamamlamış bulunuyoruz. Hem sevinçli hemde üzgünüz. Arkadaşlarımızdan, okulumuzdan, hocalarımızdan ve en önemlisi de Hendek’ten ayrılmanın üzüntüsünü yaşıyoruz. Bu son bizim geleceğimize yeni bir başlangıç sağlayacak. Gelecek adına sağlam adımlar atmak üzere yola çıkmış bulunuyoruz. Bizleri yetiştiren değerli hocalarımıza ve ailelerimize teşekkür ediyorum. Emeklerinizi boşa çıkarmayarak yeni başarılara imza atacağız. Görevlerimizi en iyi şekilde yerine getireceğiz. Hep birlikte zoru başaracağımıza kimsenin şüphesi olmasın “ Dedi.

Konuşmaların ardından   kendi  bölümlerinde birinci olan öğrencilere  hocaları tarafından mezuniyet belgeleri, plaket ve Hendek Belediyesi tarafından da  Hendek tarihini anlatan kitaplar hediye edilerek başarı temennilerinde bulunuldu.

Okul birincilerine Başkan İnci’den Cumhuriyet altını

Okul birincisi Seher Kaplan’a  plaketini  Sakarya Üniversitesi  Dekanı Prof. Dr. Muzaffer Elmas ile birlikte Hendek Belediye Başkanı Ali İnci  verdi. Hendek Belediye Başkanı Ali İnci, fakülte birinci, ikinci ve üçüncüsü olan öğrencilere Cumhuriyet altını hediye etti. 11 dalda toplamda  1055 öğrenci, okul birincisi Seher Kaplan’ın önderliğinde  hep birlikte  and okuyarak  kepleri havaya attı.  Keplerin atılması ile tören sona erdi.

Hendek Eğitim Fakültesi bu yıl;

Bilgisyar öğ dalında:                200
Fen Bilgisi Öğ dalında:             100
İlkö. Matematik Öğr dalında:   103
İng. Öğretmenliği dalında:          10
Okul öncesi Öğ. Dalında:              97
Rehberlik ve Psikoloji dalında:    135
Beden Eğitimi Öğ. Dalında:            3
Sosyal Bilgiler Öğ dalında:            101
Sınıf Öğretmenliği  dalında:         106
Zihinsel engelliler Öğ. Dalında:     95
Türkçe Öğrt. Dalında:                    105
Fakülte genel toplamında ise 1055 öğrenci mezun verdi.  

Hendek  Eğitim Fakültesi’nden bu yıl  mezun olan  1055 öğrenci ve velisine  Hendek Belediyesi tarafından,  Bayraktepe’de mezuniyet onuruna  iftar daveti verildi.  Öğrenci ve öğrenci yakınları Hendek Belediyesi araçları ile Bayraktepe Tesisleri’ne taşındılar