Gündemin ilk maddesi olan Belediyemiz imar harçları ücret tarifesinin yeniden belirlenmek üzere Plan Bütçe ve İmar Komisyonuna havalesi oy birliği ile kabul edildi.
Gündemin ikinci maddesi, İmar tadilatı ile ilgili imar komisyonu raporlarının görüşülmesi oy çokluğu ile kabul edildi.

Gündemin üçüncü maddesi, İlçemiz Yenimahalle’de Adalet Sarayı yapılacak alanda düşünülen imar tadilatı için onama yetkisinin Sakarya Büyükşehir Belediye Meclisine devredilmesinin görüşülerek karara bağlanması oy çokluğu ile kabul edildi.

Gündemin dördüncü maddesi, Başpınar Mahallesinde tapunun 611 ada 4 numaralı parselinde kayıtlı 2828.09 metrekarelik taşınmazın satışı için Belediye Başkanı ve encümene yetki verilmesinin görüşülerek karara bağlanması maddesi oy birliği ile Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.

Gündemin beşinci maddesi, Belediyemize ait Beyköy Mahallesinde 776 ve 1060 nolu parselin satışı için Başkana ve Encümene yetki verilmesi ile Karadere Mahallesindeki 4 nolu parselin satışı ile ilgili komisyon raporunun tekrar görüşülmek üzere Komisyona iade edilmesine oybirliği ile karar verildi..

Gündemin altıncı maddesi, Martinler Mahallesi Türbekırı mevkinde tapunun 966 numaralı parselinde kayıtlı taşınmazın Mezarlık alanı olarak Büyükşehir Belediyesine devredilmesinin görüşülmesi oy birliği ile kabul edildi.

Gündemin yedinci maddesi, Belediyemiz Yazı İşleri Müdürlüğü, Bilgi İşlem Müdürlüğü, Hukuk İşleri Müdürlüğü, Destek Hizmetleri Müdürlüğü, Mali Hizmetler Müdürlüğü Çalışma Yönetmelikleri ile Destek Hizmetleri Sosyal Yardım Yönetmeliklerinin görüşülerek karara bağlanması oy birliği ile kabul edildi.

Gündemin sekizinci maddesi, Belediyemiz norm kadro cetvellerinde boş kadro unvan değişikliğinin görüşülerek karara bağlanması oy birliği ile kabul edildi.

Gündemin dokuzuncu ve son maddesi, Belediyemiz İmar ve Şehircilik Müdürlüğü, Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, Basın Yayın ve Halkla İlişkilerMüdürlükleri Çalışma Yönetmelikleri ile İş Sağlığı ve Güvenliği İç Yönetmeliklerinin Hukuk Komisyonuna havalesi oy birliği ile kabul edildi.