Programa Hendek Kaymakamı İdris Akbıyık, Belediye Başkan Yardımcısı Sinan Baylan, Milli Eğitim Müdürü Sabri Doğan, öğrenmen ve öğrenciler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Okul Müdürü Mehmet Kılıç açılış konuşmasını yaptı.

Topluma yararlı, uygar insan
Yeniyüzyıl İlkokulu Müdürü Mehmet Kılıç, 2016-2017 Eğitim Öğretim yılına başlamanın coşku ve heyecanını yaşadıklarını belirterek " Sevgili öğrenciler, sizler okula bilgilenmek, aklınızı zenginleştirmek, paylaşmayı, saygıyı, sevgiyi, arkadaşlık duygularınızı pekiştirmek ve çağdaş bir insan olmak için geliyorsunuz. Öğretmenlerinizin görevi de sizleri, topluma yararlı ve uygar bir insan olarak yetiştirmektir. Yeni bilgiler yeni dostluklar, güzel günler ve aydınlık fikirlere kavuşmanız dileğiyle, İlköğretim Haftanızı kutluyorum " Dedi.

En büyük zenginlik, eğitim

Hendek Milli Eğitim Müdürü Sabri Doğan, ülkelerin en büyük zenginliklerinin eğitim olduğunu belirterek " Yeni nesillerin nitelikli eğitim alması ve bilgisini, becerisini ve yaşam kalitesini arttırması ile ülkemizin refahı ve zenginliği daha da artacaktır. Çocuklarımız bizler için çok değerlidir. Ülkemizin geleceği için çocuklarımıza büyük görevler düşüyor. Yeni eğitim öğretim yılınız kutlu olsun " Dedi.



Yeni nesillerimizi geleceğe hazırlıyoruz

Kaymakam İdris Akbıyık’da bir konuşma yaparak " Tüm yurtta olduğu gibi ilçemizde de 2016-2017 eğitim-öğretim zili çaldı. Eğitim faaliyetleri için çalışan öğretmenlerimizi bir kez daha kutluyorum. Ülkemizde yetişen nesillerimizi geleceğe hazırlıyor, yetişen yeni neslin gelecekte ülkemizi yönetmesine hazırlıyoruz. Öğretmenlerimize önemli yükümlülükler düşmektedir. Bu düşünceler ile 2016-2017 eğitim yılı hayırlı olsun" Dedi.
Konuşmaların ardından okul öğrencileri şiirler okudular, halk oyunları gösterileri sergilediler.