Hendek’te 15 Temmuz programı

Haydi Hendek Nöbete!

15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle Hendek’te program yapılacak. Hendek halkı tüm yurtta olduğu gibi Demokrasi Nöbeti tutacak. Cumhuriyet Alanı’nda yapılacak olan Demokrasi Nöbeti öncesi, Kaymakamlık önünden Milli Birlik Yürüyüşü yapılacak.

Etkinlikler kapsamında, 15 Temmuz Cumartesi günü saat 19.00 da Hendek Kaymakamlığı önünden başlayacak olan Milli Birlik Yürüyüşü, Muammer Sencer Caddesi’nde tamamlanacak. Yürüyüş sonrası programda, Hendek İlçe Müftülüğü koordinesiyle 15 Temmuz Şehitleri ve tüm şehitler için Kuran-ı Kerim ve dualar okunacak.

Cumhurbaşkanı canlı yayında Demokrasi Nöbetine çağrı yapacak

Duaların ardından Mehteran Konseri yapılarak, öğrenciler tarafından şiirler okunacak. Saat 22.30 da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın canlı yayında halka seslenişi yayınlanacak. Ardından 15 Temmuzda şehit olan 249 şehidin isimleri okunacak.

Saat : 00. 13 de televizyon kanallarından canlı yayın programı yapılarak, Tüm Türkiye’de Sela okunup, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla Demokrasi Nöbetine başlanacak.