Hendek Ticaret Merkezi’nde yapılan törene Kaymakam Mustafa Ayhan, Garnizon Komutanı Yzb. Hasan Dağcı, Cumhuriyet Başsavcısı Adem Aydemir, Belediye Başkanı Ali İnci, İlçe Emniyet Müdürü İsmail Baş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sabri Doğan, Siyasi parti temsilcileri, gaziler, Sivil Toplum Örgütü temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Kaymakam Mustafa Ayhan, Garnizon Komutanı Yzb. Hasan Dağcı ve Belediye Başkanı Ali İnci öğrencileri ve halkı selamladı.


Türk Milleti her alanda büyük bir kalkınma gerçekleştirmiş ve gurur verici başarılara ulaşmıştır


Kaymakam Mustafa Ayhan günün anlam ve önemini belirten konuşmasında “ Türkiye Cumhuriyeti, yok edilmek istenen bir milletin, yeni bir devlet oluşturmak ve bağımsızlığına kavuşmak amacıyla giriştiği mücadelenin sonucunda kurulmuştur. Büyük Devlet Adamı Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde, 19 Mayıs 1919 günü Samsun’da yakılan meşalenin ışığı, Kurtuluş Savaşı’ndan ve Milletimizin kenetlenerek verdiği özgürlük mücadelesinin ardından ilan edilen Türkiye Cumhuriyeti’ne kadar parlayarak devam etmiştir. Bu nedenle Dünya üzerindeki hiçbir mücadele Türk Milleti’nin Çanakkale’de ve Kurtuluş Savaşı’nda verdiği mücadeleden daha onurlu ve daha anlamlı değildir. Cumhuriyet’in ilanından bu yana geçen dönemde, Türk Milleti her alanda büyük bir kalkınma gerçekleştirmiş ve gurur verici başarılara ulaşmıştır. Bu anlamlı günde Türk Milletini, aynı coşku ve duygu ile tek vücut olarak birleştiren, Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Atatürk’ü ve onun silah arkadaşlarıyla, vatanın bölünmez bütünlüğü ile mücadele ederken, görevleri başında kaybettiğimiz tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum “ Diyerek, Cumhuriyet Bayramı’nı kutladı.


Ödül

Törende öğrencilerin okudukları şiirlerin ardından, çeşitli dallarda yapılan yarışmalarda dereceye giren öğrencilere de ödüller verildi. Ayrıca uluslararası yarışmalarda dereceye giren sporcular da altınla ödüllendirilirken, antrenörlere de teşekkür plaketi verildi.

Tören,  Hendek Belediyesi Çocuk Bandosu’nun çaldığı marşlar eşliğinde, geçit töreni ile son buldu.