Hendek Cumhuriyet Alanı’nda düzenlenen 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma programında saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından çelenk koyuldu. Törene Hendek Kaymakamı Orhan Burhan, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Deniz Kün, Belediye Başkan Yardımcısı Sinan Baylan, İlçe Emniyet Müdürü İsmail Baş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sabri Doğan, Kuvai Milliye Hendek Şube Başkanı Mustafa Baş, Muharip Gaziler Derneği Başkanı Ferhat Albayrak, siyasi parti temsilcileri, daire müdürleri, gaziler ve vatandaşlar katıldı.

Çanakkale’yi Çanakkale yapan“ Ya şehit ol, ya gazi “ demek suretiyle, vatanın her bir karış toprağını evladının canından üstün tutan Türk analarıdır.

Törende günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Askerlik Şubesi Başkanı Üsteğmen Gökhan Aydın yaptı. Aydın konuşmasında “ Türk Milletinin elde ettiği bu zafer, sadece kazanılmış bir zafer olarak görülmemeli, etkileri ve sonuçları itibariyle neler götürüp, getirdiğine iyi bakılmalıdır. Çanakkale Zaferi, Türk Milletinin kaderini olumlu yönde değiştirmekle kalmayıp, Dünya milletlerinin düşünce yapısının değişimine de büyük etki etmiştir. Çanakkale’yi Çanakkale yapan, bitmek tükenmek bilmeyen düşman mermilerinin sesi değil, yaralı düşman askerini sırtına alıp, onu düşman mevzisine kadar götürerek, işgalci askerlere insanlık dersi veren kahraman Mehmetçiktir. Çanakkale’yi Çanakkale yapan, cepheye gönderdiği oğluna “ Ya şehit ol, ya gazi “ demek suretiyle, vatanın her bir karış toprağını evladının canından üstün tutan Türk analarıdır “ Diyerek, Şehit ailelerine seslendi.



Şehit ailelerine seslendi

Aydın “  Değerli şehit aileleri, her biri unutulmaz birer kahramanlık destanı yazan evlatlarınız ile ne kadar gurur duysanız azdır. Bizler de, ettiğimiz askerlik yeminine sadık kalarak, tıpkı evlatlarınız gibi gerektiğinde vatan, Bayrak ve vazife uğrunda seve seve canımızı feda etmeye hazırız. Bizlere bu büyük zaferin gururunu armağan eden başta Ebedi Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşları ile vatanı için şehit olan tüm şehitlerimizi rahmetle anıyoruz “ Dedi.


Konuşmanın ardından şiirler okundu.

Şehitliği ziyaret ettiler

Çelenk koyma programının ardından Şehit mezarlıkları ve Hendek Şehitliği ziyaret edildi.