Şehit Ali Gaffar Okkan Ortaokulu Müdürlüğü, 2015-2016 yılında TEOG ilk dönem sınavlarında okulda ilk 30 öğrenci içene giren,sosyal-kültürel ve sportif alanda okulumuza başarı getiren ve her sınıf seviyesinde birinci olan toplam 42 öğrencimize yönelik iki gün süren ücretsiz Çanakkale-Bursa gezisi düzenledi.
Öğrenciler,Çanakkale Şehitler Anıtı’nı ziyaret ederken milletimizin manevi inanç içerisinde ve inanmışlığın verdiği güçle düşmana karşı verilen destansı mücadelenin ruhunu ve heyecanını hissettiler.

Gelibolu sahilden başlayan gezi, Seyit Onbaşı, Şehitler Abidesi, Eceabat Parkı, Yahya Çavuş Şehitliği, Mecidiye Şehitliği, Büyük Anafartalar Köyü gezileri ile devam etti. Bir gece Çanakkale’de konaklayan öğrenciler Çimenlik Kalesi, Nusrat Mayın gemisi, Aynalı Çarşı ve dönüşte Bursa Tophane Meydanı ve Ulu Camii ziyaret etme fırsatı buldular. Geziden oldukça memnun kalan ve gezdikleri her noktada duygulu anlar yaşayan öğrencilerin dimağlarında Çanakkale Destanı yer edindi.

 

Okul Müdürü Aykut DUMAN” Çanakkale Ruhunu öğrencilerimize hissettirmek ve başarılı öğrencilerimizi ödüllendirmek amacıyla bu geziyi düzenledik. Bu geziyi ücretsiz olarak düzenleyebilmemizde  ilçemizdeki esnaf ve işadamlarının katkıları oldu. Buradan bizi destekleyen işadamı ve esnaflarımıza, İlçe Kaymakamı İdris AKBIYIK ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Sabri DOĞAN’a teşekkür ediyorum dedi”,ayrıca  önümüzdeki yıl başarıyı ödüllendirme de çıtayı daha da yukarıya çıkarma niyetinde olduğunu”söyledi.