Hendek Belediyesi tarafından Salı günü öğle namazı sonrasında Hendek Merkez Büyük Camii, Yeni Camii, Pazaryeri ve Sakarya Üniversitesi Eğitim Fakültesi önünde kurulan stantta aşure dağıtıldı. İnci "Güzellikler paylaştıkça millet adına kardeşliği oluşturuyor.”dedi.



Paylaşma, dayanışma ve birliktelik

 Hendek Belediye Başkanı Ali İnci, aşurenin toplumda paylaşma, dayanışma ve birlikteliğin ifadesi olduğunu belirterek her yıl olduğu gibi bu yılda aşure bereketini ilçe sakinleriyle paylaşacaklarını ve asırladır süregelen güzel bir geleneği yaşatmak istediklerini söyledi. Aşure ikramına vatandaşların ilgisi yoğun oldu. Belediye aşçıları tarafından yapılan ve dağıtılan, geleneksel Aşure gününe cami cemaati, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.


Her yıl yapılıyor

Birlikteliği göstermek için bir araya gelerek aşure dağıtıldığına dikkat çeken Başkan İnci "Güzellikler paylaştıkça millet adına kardeşliği oluşturuyor. Biz de bunu başarmak zorundayız. Hendek Belediyesi olarak Muharrem Ayı’nda yapılan Aşure gününü geleneksel hale getirerek 16. yılımızda da vatandaşlarımıza aşure ikramı yaptık. Bu günümüzü vatandaşlarımız ile birlikte kutluyor olmanın mutluluğunu yaşıyorum" dedi.