Tören Atatürk Anıtı’na çelenk koyulması ile başlandı. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı havanın yağışlı olması nedeni ile Hendek Ticaret Merkezi’nde devam etti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Kaymakam Mustafa Ayhan, Garnizon Komutan Yüzbaşı Hasan Dağcı ve Belediye Başkanı İrfan Püsküllü tüm okulları ve halkı selamladı.

Barış dolu bir dünya dileği ile

Milli Eğitim Müdürü Sabri Doğan günün mana ve önemini anlatan konuşma yaptı. Doğan, “Milli iradenin temsilcisi olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 95’inci yılını büyük bir sevinçle, gurur ve coşkuyla kutluyoruz. Bugün aynı zamanda Cumhuriyet’imizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün, yarınımızın güvencesi olan siz çocuklara armağan ettiği bir gündür. Dünya çocukları ile kutlamakta olduğumuz bu bayram gönüllerimizdeki, sevgi, kardeşlik ve dostluk duyguları, barış ve huzur dolu Dünya’nın temelini oluşturacaktır. Sevginin, kardeşliğin, hoşgörünün ve barışın hakim olduğu bir dünyada elele yaşamak ümidiyle; Ulusal egemenlik ve çocuk bayramı hepinize kutlu olsun…“ dedi.

Gösteriler beğeni topladı

Program okulların hazırladığı folklor ve dans gösterilerinin yanı sıra şiirlerin okunması ile devam etti. Öğrencilerin hazırladığı gösteriler protokol ve veliler tarafından büyük beğeni topladı. Programda resim, şiir, futbol, kompozisyon ve çeşitli dallarda dereceye giren öğrencilere ödülleri protokol tarafından takdim edildi.  

Çocuk şenliği

Hendek Belediyesi tarafından Hendek Ticaret Merkezi’nde çocuk şenliği düzenledi. Çocuk şenliğinde çocuklar oyun gruplarından ücretsiz yararlanırken , alana kurulan sinemada çizgi film izlediler. Ayrıca Hendek Rasimpaşa Sinema Salonu’nda “Renler Cumhuriyeti” isimli tiyatro oyunu da ücretsiz olarak sergilendi.