Sosyal medya aracılığı ile örgütlenerek düzenlenen şehitlere saygı ve teröre lanet yürüyüşünde binlerce vatandaş şehitler için yürüdü, teröre lanet yağdırdı.

Hendek Cumhuriyet Meydanı’nda 19.00’da başlayan “Teröre Lanet” yürüyüşüne Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü, siyasi parti temsilcileri, meclis üyeleri, STK temsilcileri, esnaflar, gençler ve bayanların da yer aldığı binlerce Hendekli katıldı.

Binlerce kişi

Cumhuriyet Meydanı’nda Türk Bayrakları ile birlikte toplanan Hendekliler terörü lanetleyerek sloganlar eşliğinde yürüyüşe başladılar. Binlerce kişinin katıldığı teröre lanet yürüyüşünde “Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez”, “Ne mutlu Türk’üm diyene”, “Vatan Sana canım feda “, “Ya ALLAH Bismillah Allahu Ekber” sloganları atarak Osman Yılmaz Caddesi’nden Muammer Sencer Caddesi üzerinde bulunan İlçe Emniyet Müdürlüğü binasına gelindi.

İstiklal marşı okudular

İlçe Emniyet Müdürlüğü önünde Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okuyarak Iğdır’da Şehit düşen Polis memurlarının tek tek isimleri okundu. Vatandaşlar daha sonra Jandarma Bölük Komutanlığı önüne kadar yürüyüşlerini devam ettirdiler.Jandarma Bölük Komutanlığı önünde saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasının ardından Jandarma Komutanı J. Yzb. Umut Aşık’a Türk Bayrağına sarılı Kuran-ı Kerim hediye edildi. Vatandaşlar daha sonra muammer Sencer Caddesi üzerinden İlçe merkezine kadar yürüyüşlerini sürdürdü.

Kadın, erkek, genç yaşlı, çocuk

Cumhuriyet alanında sonlanan yürüyüş helallik istenmesinin ardından yürüyüşe katılanlar sessiz bir şekilde dağıldı. Hendek’te yürüyüş tertip eden gençler tüm Hendek halkına teşekkür ettiler. Hendek’te yürüyüş tertip komitesinde bulunan Muhammet Erci, Tamer Albayrak, Sıtkı Yaz, Semih Çalman, Yılmaz Saraç, Ömer Gürbüz, Oktay Yaşa, Halil Kahveci  yaptıkları açıklamada  "Rabbim birlik ve beraberliğimizi bozmasın. Bozmak isteyenlere fırsat vermesin. Bu güne kadar vatan uğruna şehit olanlara Allah'tan rahmet, ailelerine baş sağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Yürüyüşe destek veren büyüklerimize ve yürüyüşe katılan halkımıza teşekkür ediyoruz”dediler.