Kısa bir süre önce yayın hayatına adım atan ve usta kalemleri kadrosuna katan Parafiks Yayınevi, kitapseverleri çiçeği burnunda bir yazarla tanıştırıyor.

Çağımız insanının aşklarını, yaşadıkları ilişkileri ve aldatma konusunu yalın bir dille ve özgün bir bakış açısıyla kaleme alan Zafer Şamkin, “Ukde – Herkes Mi Aldatır?” gündelik hayatta hemen hemen herkesin yaşayabileceği olayları çarpıcı bir şekilde anlatıyor.

“Her insanın yüreğinin kıyısında, köşesinde küçük ya da büyük kalmıştır bir ukde. Yıllar geçse de üzerinden o hep durur kuytunuzda, köşenizde. Bazen ruhunuzu batan kıymık, bazen içinizi kemiren bir kurt, bazen de boğazınızda yumrudur. İşte bu kitapta okuyacağınız Selim’in öyküsü de bunların hepsinin toplamıdır.”

Yazar Zafer Şamkin “Ukde - Herkes mi Aldatır?” isimli kitabını ilk bu cümlelerle anlatmaya başlıyor. Ani bir ölümle babasını kaybeden bir adam… 6 yıllık evliliklerinde tüm yolları denemelerine rağmen çocuğu olmayan bir çift… Ölen babasının mezarını ziyaret edip kabristanlıktan çıktığı sırada gelen telefonla, “Kaderin cilvesi bu,” dedirten sürpriz bir haber… Tek bir fotoğraf hariç hiç görmediği Eylül’e karşı adını koyamadığı hisler besleyen Selim onu bulmaya ve bir kez olsun görmeye karar verir. Fakat her şey bambaşka bir hal alacaktır.

Fotomaç Gazetesi köşe yazarı ve Tay Tv Genel Yayın Yönetmeni Hakan Cantınaz, Ukde romanını okurlarına şu cümlelerle tavsiye etti: “Yaşanmış ve yaşanmamışlıklar arasında berzahta kalan bir adamın hikâyesi “Ukde.” Üstelik belki de hepimizin içersinde kendinden bir parça bulacağı, az da olsa bir kısmı yarışlarda ve hipodromlarda geçen masalsı bir hikâyenin çoğu kez “Burada beni mi anlatıyor?” diye sorgulatacağı nesnellikle gerçeklik arasında gidip gelen, editörün bile “Bu gerçek bir hikâye olmasın?” şeklinde yazarı sorguladığı bir roman. Günlük hayatın koşturmacası, stresi, yorgunluğundan arınmak, kendiyle baş başa kalmak, belki de çoğu kez kimseye söyleyemediği gerçekleri kendi iç sesiyle sohbet edercesine haykırmak isteyenler için “Ukde-Herkes mi Aldatır?”ı tavsiye ederim.”

Tekirdağ, Adapazarı, İzmir, Doğubayazıt ve Gelibolu’da geçen olaylar, okurları farklı dünyaların, farklı hayatların içine çekerken, onların kendi yaşadıklarına farklı bir bakış açısıyla bakmalarına da imkân sağlıyor. Parafiks Yayınevi tarafından şık bir tasarım ve kaliteli bir baskıyla yayınlanan 29 bölümden oluşan 192 sayfalık kitap, kitapseverlerin ellerinden bırakamayacakları, bir solukta okunan başarılı bir ilk roman.

Ukde romanının yayınlanmasının hemen ardından Yazar Zafer Şamkin, 2. Tekirdağ Kitap Festivali’nde kitapseverlerle buluştu. Yoğun bir katılımla gerçekleşen imza gününde Şamkin, okurları için kitaplarını imzaladı, onlarla sohbet etti.

Ayrıca Ukde romanı yayınlandığı ilk hafta internet mağazalarında ulaştığı yüksek satış rakamlarıyla da dikkat çekti.

Zafer Şamkin Kimdir?

15.06.1980 Sakarya Hendekte dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini doğduğu şehirde tamamlayan yazar, 1997 yılında Çorlu’ya taşındı. Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Alaplı Meslek İşletmecilik bölümünü bitirdikten sonra Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesinden mezun oldu. Meslek hayatında İnsan Kaynakları ve Lojistik sektöründe uzun yıllardır çalışmaya devam etmektedir. Evli ve bir çocuk babası olan yazar Tekirdağ’da yaşıyor.