Uğur Çayrak, tamamen öz sermayeyle, havaalanlarında yolcuların uçağa binmesinde büyük kolaylık sağlayan yolcu körüğü (köprüsü) üretti.  

Hendek doğumlu Uğur Çayrak Türkiye’de bir ilki başardı. Çayrak, tamamen öz sermayeyle havaalanlarında yolcuların uçağa geçiş esnasında kullandıkları yolcu körüğü üretti. Taahhüt, pist aydınlatma ve yolcu köprüsü işlerini yapan Uğur Bilgi Sistemleri’nin (UBS) sahibi Uğur Çayrak, öz sermayeyle ürettiği yolcu körüğüyle hem kendisi hem firması ve hem Türkiye adına büyük bir iş yaptı. Çayrak, UBS markasıyla üretilen yolcu körüğünün ilk kez Türkiye’de kullanılması gerektiğini düşünüyor. 

Uğur Çayrak söz konusu girişiminde kredi ya da ar-ge gibi herhangi bir devlet desteği almadı. Üretimi tamamen öz sermayeyle gerçekleştirdi.
 Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü yetkilileri de, inceledikleri körükle ilgili olumlu görüşlerini bildirdiler. 
Çayrak, konuya ilişkin olarak, milyonlarca doların dışarıya aktığını belirtti ve sistemin yazılımı dahil her şeyi kendilerinin ürettiğini kaydederek havalimanı işletmelerinin artık daha az para ödeyeceğini söyledi. 

Çayrak, havaalanlarında yüzde 80 tasarruf sağlayacak başka projeler üzerinde çalıştıklarını dile getirdi.