Hendek’e önemli yatırımlar

Hendek muhtarlarıyla bir araya gelen Başkan Toçoğlu, “Hendek yaşam merkezinin temelini attık. İlçe merkezi ile hastane arasına duble rahatlık getirdik. Dikmen Grubunda yer alan 8 mahallemiz içinde 66 kilometrelik yeni bir içmesuyu projesi hazırladık. İlçemiz için bir içmesuyu arıtma tesisi daha inşa edeceğiz” derken Milletvekili Uncuoğlu, “Çok başlılıkla karar alınamayan, milletin kaynaklarına sahip çıkılamayan, değerleri örselenen günlere artık dönmeyeceğiz” dedi.



Hendek Gençlik Merkezi’nde düzenlenen programa AK Parti Sakarya Milletvekili Recep Uncuoğlu, SASKİ Genel Müdürü Dr. Rüstem Keleş, AK Parti Hendek İlçe Başkanı Ali Kemal Sofu, Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü, Genel Sekreter Yardımcıları Zafer Poyraz ve Ayhan Kardan, Hendek Muhtarlar Derneği Başkanı Zeki Arslan, Büyükşehir ve SASKİ bürokratları ile çok sayıda muhtar katıldı.

Dosyalarımızı sunduk

Programın açılış konuşmasını yapan Hendek Muhtarlar Derneği Başkanı Zeki Arslan, “Muhtarlarımızın yaşadığı sorunları bir dosya halinde Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Zeki Toçoğlu’na sunduk. 15 Temmuz darbe girişiminden sonra Büyükşehir Belediyemizin bir müddet çalışma yapamadığını bu nedenden dolayı hizmetlerin aksadığını biliyoruz. İnşallah en kısa süre içerisinde bu sorunlarımız halledilecektir” diye konuştu.



Hendek’e önemli yatırımlar

Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, “İlçemizin ihtiyaçlarını ve sizlerin taleplerini dinlemek için buradayız. Elimizden geldiği kadar sorunları çözmeye çalışıyoruz. Her şeyi birden yapmak pek mümkün değil. Hendek’te yol konusunda sorunlarımız var. Su konusundaki sıkıntıları da SASKİ halledecek. Kısa bir süre önce Hendek İlçe Merkezi ile Devlet Hastanesi arasında 2 bin 400 metrelik yeni bir bulvarı hizmeti sokarak bu noktadaki ulaşıma duble rahatlık getirdik. Hendek’e kazandıracağımız 16 buçuk milyon liralık yeni yaşam alanımızın temelini attık. Temel atma töreninde Hendek Belediye Başkanımız yer altında 2 katı otopark üstü meydan olacak bir projenin müjdesini verdi. İnşallah bunu da Hendek Belediyemiz ile birlikte değerli hemşerilerimizin hizmetine hazır hale getireceğiz” ifadelerini kullandı.



66 kilometrelik içmesuyu hattı

Başkan Toçoğlu, “İlçemizde önemli altyapı yatırımlarını da hayata geçirdik. Hendek Yeşilyurt İçmesuyu Projemizin 15 kilometrelik 3. etabı da tamamlanıyor. Hendek’te tüm mahallelerimize daha kaliteli içmesuyu ulaştırmak adına yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Yeni projeleri bir bir hayata geçiriyoruz. Uludere İçmesuyu Projesinde ekiplerimiz çalışmalara başladı. Bölgede 7 kilometrelik içmesuyu hattı inşa edeceğiz. Proje ile ayrıca enerjide üreteceğiz. Ayrıca Dikmen Grubunda yer alan 8 mahallemiz içinde 66 kilometrelik yeni bir içmesuyu projesi hazırladık. İlçemiz için bir içmesuyu arıtma tesisi daha inşa edeceğiz. Siz hemşerilerimizi sağlam altyapı ile buluşturmak için var gücümüzle çalışıyoruz.”

İşler yalın hale gelecek

Türkiye’nin tarihinde ilk defa böyle önemli bir anayasa değişikliği fırsatı yakaladığını söyleyen Başkan Toçoğlu, “Belediye başkanlığında kime oy verdiğinizi ve kazanması halinde kimin başkan olacağını biliyorsunuz. Cumhurbaşkanı da öyle olacak. 5 yıl için seçilecek. Sorunlar daha hızlı ve pratik olarak çözüme kavuşturulacak. İşlerimiz daha yalın hale gelecek. Şimdi bir referandum sürecindeyiz. Hükümet artık 5 yıllığına görevde olacak. Tarihimizde ilk defa halk kendisini yönetecek adamı ve hükümeti doğrudan seçecek. Artık bu sistem yürümüyor. Yeni sistemde kanun tekliflerini bakanlar, bürokratlar değil milletvekilleri bizzat kendileri yapacaklar. Seçimi milletimiz yapacak” ifadelerini kullandı.

Zayıf sistem vesayet odağıdır

AK Parti Milletvekili Recep Uncuoğlu, “Önümüzde önemli bir anayasa değişikliği referandumu var. Nice yıllar halkımız koalisyonların, enflasyonun, devalüasyonun altında ezilip inlerken, imkânsızlık yoksulluk kaderimiz olsun diye birileri uğraşırken, bugün o yoksulluğu yoksunluğu kaderimiz olmaktan çıkaracağız. Çok başlılıkla karar alınamayan, milletin kaynaklarına sahip çıkılamayan, değerleri örselenen günlere artık dönmeyeceğiz. Ortalama hükümetlerin ömrü 1 buçuk sene bile değil. 36 tanesi 1 yılı görememiş. Her şey yolunda gitse şu anki hükümeti 2140 yılında görecektik. Sistem zayıf olunca onun üzerine her türlü vesayet odağı, her türlü kirli güç çöktü. Kendisini dokunulmaz olarak gören ve elit bürokrasi olarak tanımlayanlar, silahlı kuvvetler vesayet gücü olup ülkemize nice yıllar kaybettirdiler. Ne zaman koalisyonlar olmuş bizim işlerimiz iyi gitmemiş. Koalisyona, kavgalara elveda diyoruz” ifadelerini kullandı.