Rize’de yapılacak olan Uluslararası Mehmet Akif Güreş Turnuvası için Hendek’ten 5 güreşçi Ankara Elmadağ’da kampa girdi. Hendek Belediyesi Güreş İhtisas Kulübü Antrenörü ve kendisi de eski bir Dünya Şampiyonu olan Zafer Başar Hendek’in “Eski dönemlerden bu yana Sakarya denilince akla gelen en başarılı spor güreşti. Bölgemizden birçok Avrupa, Dünya ve Olimpiyat şampiyonu güreşçiler çıkmıştır. Eskiden güreş milli takımının yarısını Sakaryalı güreşçiler oluştururdu.  Yeni yapılan güreş eğitim merkezi antrenman salonu, yatak ve yemekhane, televizyon salonu ve diğer hizmetlerimizle daha çağdaş hale getirildi.  İyi imkânlar sağlanan güreşçilerden Avrupa, dünya ve olimpiyat madalyaları bekliyoruz.” Dedi.


“Başkanımız idolümüz”


Son yıllarda Türkiye’de güreş sporunun öne çıktığına işaret eden kendisi de eski bir Dünya Şampiyonu olan Zafer Başar, sözlerini şöyle tamamladı: “Her sporcumuz madalyaya çok yakın. Türkiye güreşteki o eski parlak günlerine geri dönecek. Asrın sporcusu olan Federasyon Başkanımız Hamza Yerlikaya’nın varlığı bizlere ve sporcularımıza büyük moral veriyor. Her sporcu, en iyisi olmak ister. Ülkemizde ve dünya üzerinde de en iyi şu anda Hamza Yerlikaya. Asrın sporcusu seçilmiş başkanımız var. Başkanımız idolümüz. Onun için hedefimiz her zaman çok büyük oldu. Hendek’te böyle bir tesisin olması bizim için büyük bir şans. 2200 metre kare bir tesis yaparak güreşçilerin hizmetine sunan Başkanımız Ali İnci, spora ve sporcuya sonsuz destek veriyor.”


Çok emek verildi


Hendek Belediye Başkanı Ali İnci sporcularını ve antrenörleri tebrik ederek, “Antrenörlerimiz sporcularımızla birebir ilgilenerek onları yakından takip ettiler. Güreş küçük yaşlarda başlayıp uzun emekler verilmesiyle meyvesini veren bir spordur. Kulübümüzden Türkiye, Avrupa ve Dünya Şampiyonları çıktı. Türk bayrağını Avrupa’da ve Amerika’da dalgalandırarak istiklal marşımızı söylettik. Bu gururu ve mutluluğu tekrar yaşamak istiyoruz. Sporcularımıza güveniyoruz.”diye konuştu. 
Hendek Güreş İhtisas Kulübü’nden Ankara Elmadağ Güreş Milli Takım Kampı’na giden sporcular şunlar: Abdulsamed Başar (50 kg), Muhammed Şensoy (46 kg), Bedirhan Tantan (42 kg), Furkan Korkmaz (69 kg ), Bedirhan Tan (85 kg)