Şehrin Yeni Projelerine Meclis Onayı

Karasu’da Kültür Merkezi konusunda bir ihtiyaç var. Bununla ilgili de planlarımızı yaptık. Yenikent bölgesine Otopsi Merkezi kazandırmak için bakanlığa yer teslimini gerçekleştiriyoruz” dedi. Toçoğlu yeni Hal Kompleksi Projesi için de sürecin devam ettiğini söyledi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Haziran Ayı Olağan Meclis Toplantısı, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu’nun başkanlığında toplandı. Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleşen oturumda 78 gündem maddesi meclis üyelerinin oylarına sunuldu. Toplantıda MHP Grubu adına gündem dışı söz alan Erkal Etçioğlu, tüm meclis üyelerinin Ramazan ayını tebrik etti. Etçioğlu ayrıca ulaşım başlığında taraflarına iletilen talepler ile ilgili meclise bilgi sundu. AK Parti’li Meclis Üyesi Şenay Sakal ise cenaze işleri konusunda gösterilen üstün başarıdan ötürü Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu’na Hendekliler adına teşekkürlerini iletti.

İmar Mağduriyetini Kabul Edemeyiz

Meclis Üyesi Erkal Etçioğlu’nun ulaşım başlığında meclise sunduğu taleplerin takipçisi olacaklarını belirten Başkan Toçoğlu, “Tüm meclis üyelerimizin Ramazan ayını tebrik ediyorum. Mübarek Ramazan şehrimize, ülkemize ve insanlığa inşallah hayırlar getirsin. Ben şunu ifade etmek istiyorum: uzun vadeli yatırımlar için proje alanlarını imar planlarına işlemenin doğru olmadığını düşünüyoruz. Plana işlendiği andan itibaren o bölgelerdeki mülk sahipleri ile olası sorunlar söz konusu olabilir. Ne zaman proje başlatılacaksa, o zaman proje alanındaki imar değişiklikleri planlara işlenmeli. Aksi halde uzun vadeli işlerde sorun ortaya çıkabilir. Plan işlenme süresi ile proje başlama süresi arasındaki süreyi açmamak gerekiyor” diye konuştu.


Hendek ve Karasu’ya Yeni Müjdeler

Meclis gündemine gelen projelere ilişkin de değerlendirmelerini paylaşan Başkan Zeki Toçoğlu, “Bugün meclis gündemine geldiği üzere yapılan devir işlemlerinin ardından inşallah Hendek’e çok güzel bir park yapacağız. İlçe merkezinde güzel bir çalışmayı hayata geçireceğiz. Daha önce de ifade etmiştik; Karasu’da Kültür Merkezi konusunda bir ihtiyaç var. Bununla ilgili de planlarımızı yaptık. İnşallah oy birliğiyle kabul ettiğimiz devir işlemleri ve yetki konusunun ardından projede çalışmaları başlatacağız” ifadelerinim kullandı.


Yenikent’e Adli Tıp Merkezi

Toçoğlu meclis gündemine gelen ve Yenikent bölgesindeki bazı iş yerlerinin Adalet Bakanlığı’na devrini öngören maddeler ile ilgili olarak ise, “Yenikent bölgesindeki Büyükşehir Belediyemize ait kalıcı iş yerlerinde gerekli adımları atıyoruz. Şimdi bir yeni proje için 74 adet iş yerinin Adalet Bakanlığı’na tahsisini gerçekleştireceğiz. Bakanlığımız buraya Otopsi Merkezi inşa edecek. Böylece İstanbul’a gitmeye gerek kalmayacak. Hayırlı olsun” yorumunda bulundu. Toçoğlu yeni Hal Kompleksi Projesi için de sürecin devam ettiğini söyledi.  


Haziran Meclisi

Büyükşehir Haziran Meclisi’nde 78 gündem maddesi karara bağlandı. Meclis üyeleri ilk 32 maddeyi komisyondan geldiği şekilde kabul etti. MHP grubu 16. Madde için ret oyu verirken; 32. Madde için de çekimser kaldı. 33-60 arasındaki maddeler İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na; 67-68 Hukuk Komisyonu’na; 69-70 Plan ve Bütçe ile Ulaşım Komisyonlarına; 74 daire başkanlığına; 75-78 arasındaki maddeler İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na ve 71. Madde de yalnızca Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi. 61-66 arasındaki maddeler ve 72. Madde oy birliyle kabul edilirken; 73 madde kapsamında Gümrükönü Vergi Dairesi Gayrimenkul Satış Komisyonu’nda çalışmak üzere AK Parti’li Meclis Üyesi Fevzi Gürsoy oy birliğiyle komisyona üye olarak seçildi.