Hendek Atatürk Parkı içerisinde hayata geçirilecek yeni yaşam merkezi projesinin temel atma töreninde konuşan Başkan Toçoğlu, “İlçelerimizin niteliklerini güçlendirmek için ciddi yatırımlar hayata geçiriyoruz. Bugünde Hendek’te yeni yaşam merkezinin temelini atmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu projeyle Hendeğimizin yaşam standartlarını birlikte yükselteceğiz. Hayırlı olsun” derken; Milletvekili Uncuoğlu, “Milletimiz bugüne kadar gösterdiği güçlü iradesini 16 Nisan’da da göstererek gerekeni yapacaktır. Gelişen dünyanın rekabetinde yeni sistemle çok daha güçlü adımlar atacağız” dedi.

Şantiye alanında düzenlenen programda AK Parti Milletvekili Recep Uncuoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Ticaret Borsası Başkanı Cevdet Mete, SASKİ Genel Müdürü Dr. Rüstem Keleş, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Zehra Hatipoğlu, AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Yusuf Demir, AK Parti İlçe Başkanı Ali Kemal Sofu, Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü, Büyükşehir ve SASKİ bürokratları, STK temsilcileri, muhtarlar ve çok sayıda davetli katıldı.



Hendek’e yeni yaşam merkezi

Programın açılış konuşmasını yapan Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Recep Karamehmetoğlu, “Hendek’e bu yaşam merkezini kazandıracağımız için çok mutluyuz. Tesisimizde bulunan konferans salonumuz aynı zamanda düğün salonu olarak da kullanılabilecek. Bin metrekarelik bir kafeterya olacak. Buradaki üniversite öğrencilerimize de hitap edebilecek. 580 metrekarelik bir süs havuzu, 100 araçlık bir otoparkımız olacak. Tam 22 tip oyun grubu olacak. 8 tip oyun grubu Sakarya’da ilk defa burada olacak. 100 ağaç ilave olarak dikeceğiz. Parkımızın açılışını en kısa süre içerisinde yapmayı diliyor, parkımızın hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

Örnek parklardan birisi olacak

Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü, “Hendek ilçemiz için en güzel olan projeyi seçtik. Meclis üyelerimizin de görüşlerini aldık. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Zeki  Toçoğlu Hendek’in her şeyi hakettiğini ifade ettiler. Sadece yaşam merkezi değil, yakın zamanda altı iki kat otopark üzeri meydan olacak bir projenin müjdesini de veriyorum. Bunu da Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte yapacağız. Ayrıca yeni yaşam merkezinin ismi Atatürk Parkı olacak kalacak. Türkiye’de örnek parklardan birisi olacak. Bu eserin kazandırılmasında bizlere büyük destek veren Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Zeki Toçoğlu ve ekibine teşekkür ediyorum” diye konuştu.



İhtiyaçlara cevap verecek nitelikte

Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, “Tüm il sınırlarının Büyükşehir hizmet alanına dahil olmasıyla birlikte 16 ilçemizde de çalışmalar gerçekleştiriyoruz. İlçelerimizin niteliklerini güçlendirmek için ciddi yatırımlar hayata geçiriyoruz. Bugünde Hendek Atatürk Parkı içerisinde yeni yaşam merkezinin temelini atmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu projeyle Hendeğimizin yaşam standartlarını birlikte yükselteceğiz. Projemiz 20 bin metrekarelik bir alan üzerinde olacak. Konferans salonu, yürüyüş yolları, havuzu, yeşil alanları ile birlikte önemli donanımlara sahip olacak. Her türlü ihtiyaca cevap verecek güzel bir tesisi beraberce inşa edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Hendek’e hayırlı olsun
Başkan Toçoğlu, “Önümüzdeki süreçte de Hendek’te ilçe belediyemizle işbirliği yaparak güzel işlere imza atacağımıza inanıyorum. Yeter ki birlik ve beraberliğimiz, kardeşliğimiz bozulmasın. 16 Nisan’da önemli bir oylama yapacağız. Mevcut sistem artık sürdürülebilir olmaktan çıktı. 16 Nisan’da ülkemizi hızlı hizmet sunan güçlü bir yapıya dönüştüreceğiz. Biz her zaman hükümet ve yerel yöneticiler olarak sizlerin hizmetinde olduk, olmaya da devam edeceğiz. Bu vesileyle yeni yatırımımızdan Hendekli hemşerilerimizin en güzel şekilde istifade etmesini Yüce Allah’tan niyaz ediyorum” ifadelerini kullandı.

Kaynakları en akılcı kullanmanın eseri
AK Parti Milletvekili Recep Uncuoğlu, “Büyükşehir Belediyemiz çevre ile uyumlu, ev hanımından öğrencisine, yaşlısından gencine her kesimin ihtiyacını karşılamaya yönelik projeler hayata geçiriyor. Hakem ve Gözlemciler Tesisi Türkiye’de ilk olan projelerden birisiydi. Büyükşehir Belediyemiz her alanda eksiğimizi kapatmak için canla başla mücadele ediyorlar. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Zeki Toçoğlu ve ekibini tebrik ediyorum. Bunlar kaynakları en akılcı şekilde kullanmanın eseri. Türkiye bu istikrarı bulamadığı yıllarda kaynaklarını verimli kullanamadı. Burada 20 bin metrekare alanda 16 buçuk milyonluk yatırım yapılıyor. Önceden hangi belediyenin gücü buna yeterdi?” diye konuştu.

İstikrar için ‘Evet’
Uncuoğlu, “Bunlar Türkiye’de milletin huzuru için çalışan, milletin derdi ile dertlenen iktidarın gücü ile oluyor. Bu istikrarın sürmesi lazım. İstikrarın ne kadar büyük gayretlerle tesis edildiğini 15 yıllık mücadele gösteriyor. Güzelim insanımızın kaynaklarını, emeğini ziyan etmemek için ülkemize sahip çıkacağız. Acılarlar dolu, kayıplarla dolu yılları geri dönmemek üzere 16 Nisan’da tarihi bir değişikliği oylayacağız. Milletimiz bugüne kadar gösterdiği güçlü iradesini 16 Nisan’da da göstererek gerekeni yapacaktır. Gelişen dünyanın rekabetinde yeni sistemle çok daha güçlü adımlar atacağız. Bütün Hendekli hemşerilerimizin bu parkta çok güzel günler geçirmelerini, evlatları ve dostlarıyla barış içerisinde günler geçirmelerini diliyorum. Hayırlı olsun” dedi. Program gerçekleştirilen temel atma töreniyle son buldu.