Sakarya'nın Hendek ilçesi Kalayık köyü ve – Yarıca köyleri arasında yer alan tem otoyolunda özel bir şirkete ayit otobüsün arızalanması sonucunda tamir edilmesi beklenirken otobüste yer alan yolcuların bir kısmının  motor tamir ekiplerini aşağıda otobüs arkasında beklemeleri esnasında yolculara otomobil çarptı. 

İstanbul – Ankara TEM otoyolunda Zonguldak iline yolcu taşıyan özel bir  şirkete yit otobüs gece  03:00 sıralarında Hendek ilçesine bağlı Kalayık Köyü ile Yarıca köyü mevkiği , TEM otoyolu İstanbul Ankara istikametinde 34 EE 4195 plakalı yolcu otobüsü, henüz belirlenemeyen bir nedenle arıza yapması sonucu Şöför O. ADALI tarafından emniyet şeridin de duruyor. 
Duran otobüse karşı yönden gelen H. KÖSE yönetimindeki 34 UF 1392 plaka nolu otomobilin sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucunda otobüsün tamir edilmesi esnasında otobüsün tamir edilmesi esnasında aşağı inen yolcularla , motoru tamir etmek için çalışan teknik servis çalışanlarına çarpması sonucunda meydana geliyor. 

Kaza sonrasında otobüs muavini S. CANPOLAT ile otobüsten aşağıya inen yolcular dan H. BAYRAKLI , M.ÇOŞKUN olay yerinde hayatını kaybettiği bildirildi.Otomobil sürücüsü  H. KÖSE ile  otobüsten inen yolculardan H. MANSUR , C. GÖZEL ve E.KOÇ yaralandı Olay yerine gelen sağlık birimlerinin ilk müdahalesi ardından  Hendek devlet Hastanesi 112 acil servisi tarafın dan Hendek devlet hastanesine kaldırıldı , Burada durumları nın ağır olduğu bildirilen iki şahsın Sakarya Eğitim ve araştırma hastanesine sevk edildiği bildirildi. 



Olay  yerin inceleme ekiplerince incelemelerin tamamlanmasının ardından kaza sonucu vefat eden şahısların cesetleri, Hendek Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı, otobüsün yolcuları kaza yerine gelen diğer bir otobüs tarafından Zonguldak iline sevk edildi.
 
Otobüse çarpma esnasında vefat eden , kişilerden H. BAYRAKLI vefat eden kayın biraderinin cenazesi için yolacıktığı , araç mavi nin ise izinli olmasına rağmen Zonguldak da yer alan nişanlısını görmek için kendisini araç muavini olarak yazdırması sonucunda bu kazada hayatlarını kaybettikleri öğrenildi.