TEOG Türkiye birincisi ödüllendirildi

TEOG’da Türkiye birincisi ve dereceye giren öğrenciler ile “ Bir Kitap Bir İnsan “ projesi kapsamında en çok kitap okuyan öğrenciler düzenlenen törenle ödüllendirildi. Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü TEOG sınavı Türkiye birincisi İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Rabia Nisa Kalkan ve dereceye giren öğrencileri altınla ödüllendirdi.

2015-2016 Eğitim Öğretim yılı birinci dönem TEOG sınavlarında başarılı olan ve  “ Bir Kitap Bir İnsan “  projesinde dereceye giren öğrencilere ödül töreni yapıldı.



Hendek Ticaret Merkezi Konferans Salonu’nda düzenlenen törende, TEOG Türkiye birincisi İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Rabia Nisa Kalkan, TEOG da ikincilik ve üçüncülük alan öğrenciler ile  en çok kitap okuyan okul ve öğrencilere çeşitli hediyeler verildi. Öğrencilere hediyeleri protokol tarafından verilirken, projenin aralık ayı değerlendirilmesi ile ilgili bilgilendirme yapıldı.

Programa, 25. Dönem Sakarya Milletvekili Ali İnci, Kaymakam İdris Akbıyık, Garnizon Komutanı Yzb. Umut Aşık, Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü, SAÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Firdevs Karahan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sabri Doğan, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, daire müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve aileleri katıldı.



Hendek tarihinde bir ilk

Törenin açılış konuşmasını Milli Eğitim Müdürü Sabri Doğan yaptı. Doğan konuşmasında “ Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı güzel, ahlaklı, sağlam karakterli, milletini, vatanını, bayrağını seven, çalışmayı kendine amaç edinmiş bireyler yetiştirmek bizlerin görevidir. Bu görevin bilinci ile ilçemizin eğitim ordusuyla bir ilki yaşatmanın mutluluğu içerisindeyiz. Yapılan TEOG sınavında 120 soruda tamamını doğru cevaplayarak Türkiye birincisi olan Hendek İmam Hatip Ortaokulu öğrencimiz Rabia Nisa Kalkan’ı ve dereceye giren diğer öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Bu başarı Hendek tarihinde bir ilk oldu. Bu başarılarda başta Kaymakamımız, 25. Dönem Sakarya Milletvekilimize ve destek veren herkese teşekkür ediyorum “ Dedi.



Hendek büyük başarıya imza attı

25. Dönem Sakarya Milletvekili Ali İnci, öğrencileri tebrik ederek “ Çıkmış olduğumuz bu yolda çocuklarımız için her sahada elimizden geleni yapma gayreti içerisinde olduk. Bugün meyvelerini toplamaya başladık. Bugün sporun her dalında büyük başarılar elde eden, Kuran-ı Kerim okuma yarışmalarında birincilikler elde eden Hendek, eğitimde de çok başarılı olmalıdır. Hendek eğitim ile alakalı büyük bir başarıya imza attı. Bu başarıda okul müdürlerimizi, öğretmen ve velilerimizi tebrik ediyorum. Hendek Türkiye’de birincilik çıkarmıştır. Sadece İmam Hatip Ortaokulumuzda değil diğer okullarımızda da dereceler elde edilmiştir. Bugün emeklerimizin karşılıklarını görüyoruz. Bu başarılarda Kaymakamımıza, Belediye başkanımıza, sivil toplum kuruluşlarına büyük görevler düşüyor. Hendek’in her sahada başarılı olmasının mutluluğunu yaşıyoruz. Emeği geçenleri tebrik ediyorum “Dedi.

 
Başarıda, başarısızlık da hepimizindir

Kaymakam İdris Akbıyık da konuşmasında “ Elde ettiğimiz başarıları görmek için biraradayız. İlköğretim haftasında yapmış olduğumuz konuşmada birinci önceliğimizin eğitim olacağını söylemiştik. Bizim gündemimiz kitap, eğitim, çocuklarımızın, velilerimizin, yerel yöneticilerimizin, daire amirlerimizin hepimizin meselesinde kitap ve eğitim olmasını söyledik. Bu kapsamda “ Bir Kitap Bir İnsan” projemizin startını verdik. Bugün baktığımız zaman çocuklarımız yüzlerce kitap okudular. Başarıda, başarısızlık da hepimizindir. Çocuklarımız çalışmadan hiçbir şey olmaz. Bol bol okuyacağız. İnanıyorum ki Hendek ilçemiz eğitimde daha üst seviyelere gelecektir. Önceliğimiz eğitim olsun, çocuklarımız gerekli başarıyı getirirler. Dereceye giren çocuklarımızı tebrik ediyorum “ Dedi.  

Ödül

Konuşmaların ardından TEOG Türkiye birincisi İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Rabia  Nisa Kalkan, ve dereceye giren öğrenciler ile “ Bir Kitap Bir İnsan “ projesinde en çok kitap okuyan öğrencilere ödülleri verilirken, Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü, başarılı olan tüm öğrencileri altınla ödüllendirdi.