İlk Tören Hendek Cumhuriyet Meydanı’nda yapıldı. Törende saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Hendek İlçe Milli Eğitim Müdürü Sabri Doğan da Atatürk Anıtı’na çelenk koydu.  


Öğretmenler Günü etkinliği Hendek Ticaret Merkezi Konferans Salonu’nda devam etti. Buradaki törene Hendek Kaymakamı Mustafa Ayhan, Hendek Belediye Başkan Yardımcısı Sinan Baylan, Hendek Cumhuriyet Başsavcısı Adem Aydemir, Hendek Emniyet Müdürü İsmail Baş, Jandarma Garnizon Komutanı Yüzbaşı Hasan Dağcı, Askerlik Şubesi Başkanı Jandarma Üsteğmen Gökhan Aydın, Hendek İlçe Milli Eğitim Müdürü Sabri Doğan, SAÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Firdevs Karahan, Hendek Esnaf Odası Başkanı Mehmet Demirel, Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanı Turgut Babaoğlu, Cumhuriyet Halk Partisi Hendek Kadın Kolları Başkanı Nevin Şeşen, mahalle muhtarları, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.


Hendek Ticaret Merkezi Konferans Salonu’nda, Şehit Mahmutbey Ortaokulu tarafından hazırlanan program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Daha sonra Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın Öğretmenler Günü mesajı yayımlandı.


Akabinde İlçe Milli Eğitim Müdürü Sabri Doğan kürsüye çıkarak bir konuşma yaptı.  Doğan şunları aktardı; “Her çeşit mesleğin toplumdaki bireylere kazandırılması da öğretmenlik sayesinde olmaktadır. Onun için sizler toplumun bütün kesimlerine yol gösteren birer öndersiniz. Mühendis bina yapar, ressam resim çizer, çiftçi ekin yetiştirir. Ama bir öğretmen insan ruhunu şekillendirir. Bu eseri şekillendirirken eserinde imzası olmayan tek sanatkar öğretmendir.”

 
Hendek Kaymakamı Mustafa Ayhan da törende bir konuşma yaptı. Ayhan konuşmasında, “Ulu Önder Atatürk’ün Başöğretmenliği kabul ettiği anlamlı bir gün Öğretmenler Günü olarak ilan edilmiştir ülkemizde. Ülkemizin öğretmenlere verdiği değer olarak da ayrı bir anlam olarak ifade ediliyor. Toplumun mimarı dediğimiz öğretmenlerimiz bilginin daha önemli olduğu, öğrenmenin ve öğretmenin giderek değer kazandığı günümüzde biraz daha önemli hale geldi. 

 
Bu anlamda toplumumuzun yetişmesi ve geleceğe hazırlanmasında öğretmenlerimizin rölü ve sorumluluklarının da bugünde geçmişte olduğu gibi daha da artarak devam ettiği düşüncesindeyim. Ülkemizin bugünlere gelmesinde öğretmenlerimizin de katkısı da büyüktür” ifadelerini kullandı.


Ayhan’ın konuşmasının ardından Muhammet İmat adlı öğrenci “Öğretmen” adlı şiiri okudu.


Şehit Mahmutbey Ortaokulu 7D sınıfı öğrencilerinin hazırladığı “öğret öğretmenim”  adlıo oratoryo da izleyicilerin beğenisini topladı.


Oratoryo sonrası Hendek Anadolu Lisesi öğretmenlerinden Bahar Kökse meslektaşları adına bir konuşma yaptı ve hemen ardından “öğretmenlik nedir” konulu video gösterildi.


Konuşmalardan sonra Öğretmenler Günü dolayısıyle düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.


Törende ayrıca emekli olan öğretmenlere de teşekkür belgesi verildi.


Öğretmen adaylarına yemin töreninin de yaptırıldığı etkinlik gençlik marşı ve Şehit Mahmutbey Ortaokulu öğrenci korosunun seslendirdiği şarkılarla sona erdi.