Büyükşehir’den 3 İlçeye 3 Köprü

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından 16 ilçede başlatılan köprü yapım ve yenileme çalışmaları devam ediyor. Daha önce Karapürçek Uludere, Pamukova Çardak, Geyve Doğantepe ve Karaçay, Akyazı Çatalköprü, Salihiye ve Bedil Kazancı köprülerini inşa eden Büyükşehir, şuanda 3 ilçede 3 köprü için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Kilit Rol

32 metre uzunluğunda ve 13 metre genişliğinde projelendirilen Adapazarı Salmanlı Köprüsü’nde inşa çalışmaları aralıksız devam ediyor. 36 adet kazıklı temelin atıldığı projenin Örentepe ve Salmanlı Mahalleleri arasındaki ulaşım güvenliğini maksimum seviyeye çıkarması hedefleniyor. Güldibi Mahallesi ve Sapanca arasındaki bağlantıda kilit bir rolü olan Sapanca Güldibi Köprüsü’nde de yenileme işlemleri sürüyor. 



Hendek’e Yeni Köprü
Büyükşehir Belediyesi’nin Hendek Ortaköy Köprüsü’ndeki yapım çalışmaları kapsamında 28 adet kazıklı temel için işlemler devam ediyor. 24 metre uzunluğunda ve 14 metre genişliğinde olacak yeni köprü; Çayırbaşı, Türbeköy, Martinler ve Ortaköy Mahalleri arası ulaşımında önemli bir yer tutuyor. Büyükşehir projenin tamamlanması ile bölgede ikamet eden vatandaşlar ve muhtarlardan gelen bir talebi daha yerine getirmiş olacak.