Belediye zabıta ekipleri Ramazan ayı nedeniyle ilçedeki fırın ve unlu mamul imal eden işyerlerini denetledi. Zabıta Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, ekmek ve ramazan pidesi üreten fırınları denetleyen ekipler, iş yerlerinde personel hijyeni ve genel temizlik kontrolü yaptı. Ayrıca ekipler ramazan pidesi ve ekmekte gramaj, katkı maddeleri konusunda denetim yaptı ve üreticileri uyardı.
 
 Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü, “Halkın sağlığı her şeyden önemli. Periyodik dönemlerde olduğu gibi Ramazan nedeniyle denetimler yapılıyor. Esnafımızın uyarıları dikkate aldıklarını görüyoruz.  Hijyen kurallara uyan tüm esnafımlarımıza teşekkür ediyorum. Zabıta ekiplerimizin denetimleri devam edecek. Halkımızın sağlığını korumak amacıyla çalışmalarımızı sürdüreceğiz" dedi.

Bu arada zabıta yetkilileri, yaptıkları denetimlerde nelere dikkat ettiklerini şöyle sıraladı:



“Denetimler sırasında temizlik konusuna özellikle önem veriyoruz. Fırınlarda üretim koşullarını da değerlendiriyoruz. Fiyat listesindeki gramajla satışa sunulan ekmeklerin, pidenin gramajlarının tam olup olmadığını terazide tartarak kontrol ediyoruz. Eksiklikleri bulunanlara tamamlamaları için süre veriyoruz, ihtar ediyoruz. Yeniden yaptığımız kontrollerde aynı eksikleri gördüğümüz zaman tutanak tutuyoruz, yasal ve cezai işlem başlatıyoruz.”