Yaşanan bu süreçte Gerek Hendek Belediyesi Meclis Üyelerinin tepkileri gerekse , yerel siyasi yetkililerin Valilik ve Savcılığa yapmış oldukları ziyaretlerde, durumun kapsamlı bir şekilde karar alındığının ve kararın değişmeyeceği husunda bilgilendiler. 

Gelinen son noktada, ilçede Muhalefetin Hür Sesi olma yolunda çalışmalar yürüten Hendekli Turgut Babaoğlu bir basın açıklaması yaparak, olayın tum dip ayrıntılarıyla halk ve basınla paylaşmış ve herkesin GERÇEKLERDEN haberdar olmasını sağlamıştır. Ardından bu gerçeklerin bölge halkının ve çevre yerleşimlerde yaşayan ailelerin bölgenin daha farklı değerlendirilmesi için, gerek imza kampanyaları gerekse yürüyüş istekleri kabul görmemiştir. Hendek Kaymakamlığına Yapmış oldukları yürüyüş isteği aşağıda belirtilen nedenlerle red edilmiştir. 

Turgut Babaplunun Paylaşmış olduğu metin  ; "HENDEK'TE CEZAEVİ İSTEMİYORUZ" Hz.Halil İbrahimin ateşine su taşıyan karınca misali tavrımızı Hendek'ten yana kullandık.Kaymaklığa yapmış olduğumuz talep "OHAL"bahane edilerek reddedilmiştir.Neredeyse Hendek halkının tamamının istememesine rağmen Hendek'imize bunu reva gören kim yada kimlerse Hakkımı helal etmiyorum.Halka rağmen bunu yapanlara en güzel vevabı zamanı geldiğinde yine Hendek halkı verecektir.Bu süreçte bize destek olan tüm Hemşehrilerimize teşekkür ederim.Bu konuyla alakalı mücadelemiz Bürokratik platformda devam edecektir.Saygılarımla kamuoyuna duyurulur.