Panele Hendek Kaymakamı İdris Akbıyık, Gençlik Hizmetleri Spor İlçe Müdürü Feyzullah Köstereli, Hendek İlçe Milli Eğitim Müdürü Sabri Doğan, daire Müdürleri, Öğretmenler ve çok sayıda Öğrenci katıldı.
Panelin açılış konuşmasını yapan İlçe Spor Müdürü Feyzullah Köstereli, “15-19 Mayıs Gençlik Haftası nedeniyle bazı etkinlikler düzenliyoruz. Bu yıl ikincisini gerçekleştirdiğimiz Panelimizde Hendekli ve Hendek’ten yetişmiş hayatında Başarı yakalamış kişi ve Sporcularımızdan Başarı hikâyelerini öğreneceğiz. Kendilerinin yaşamış olduğu zorlukları ve hayat hikâyelerini öğreneceğiz” diye konuştu.

Hendek’in değerleri


Başarıya giden yolda Gençliğin önemi konulu konferansa konuşmacı olarak, 25. Dönem Sakarya Milletvekili Ali İnci, İlçe Emniyet Müdürü İsmail Baş, İlçe Garnizon Komutanı Yzb. Umut Âşık, Sakarya Üniversitesi Hendek Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Firdevs Karahan, Hendek Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğretmeni Kadir Bilgiç,  Hendek Belediyesi Karate Takımı Sporcusu Büşra Tosun, Hendek Voleybol Takımı ve Milli Antrenör İdris Demir ve Avukat Onur Başmanav katıldı.

Gelişen dünyaya ayak uydururken değerlerimizi de korumalıyız

Sohbet havasında geçen panelde konuşmacılar Başarı hikâyelerini paylaştılar.  25. Dönem Sakarya Milletvekili Ali İnci’de konuşmasında gençlerin model Türkiye’nin oluşmasındaki önemine dikkat çekti.  Güçlü bir Türkiye’nin oluşmasında gençlere büyük görev düştüğünü söyleyen Başkan İnci, “Bugünü dünden iyi, yarını inşallah daha da iyi olacak bir ülkeyiz. Türkiye, Dünya’da ekonomisiyle sağlık hizmetleri ile parmakla gösteriliyor.  Yarınlarımız için sizlere büyük görev düşüyor. Çalışmalıyız, üretmeliyiz, gelişen dünyaya ayak uydurmalıyız. Ama tüm bunları yaparken bizi biz yapan değerlerimizden, maneviyatımızdan da ödün vermemeliyiz.  Değerlerimizi korumak ve sahip çıkmak siz gençlere düşüyor.”dedi.

“Hep çok çalıştım”

İnci sözlerine şöyle devam etti: “Bugüne o kadar kolay gelmedim. Buraya kendime koyduğum hedeflerle geldim. Sizlerin de kendinize hedef koyup bir yerlere gelmeniz gerekmektedir. Gençken bana ne olacaksın ? Diye sorduklarında Beden eğitimi öğretmeni olmak istediğimi söylemiştim. Başka ne olmak istiyorsun diye sorduklarında Belediye Başkanı dedim. Başka ? Dediler. Milletvekili olmak istiyorum dedim. Bana güldüler. Ama ben bunların hepsini gerçekleştirdim. Beden eğitimi öğretmeni oldum. 1000 'in üzerinde Beden eğitimi öğretmeni yetiştirdim. Daha sonra istifa ederek Belediye Başkanı oldum, 16 yıl belediye başkanlığı yaptıktan sonra milletvekili oldum. Hiçbir zaman alınmadım, gücenmedim hevesim hiçbir zaman kırılmadı. Aksine daha çok çalışmaya başladım. Hedeflerimi her zaman büyük tuttum. Gençler, sizler de hedeflerinizi büyük tutun.” Dedi.

İnsanlar çalışarak geldikleri noktaya ulaşıyorlar

Kaymakam İdris Akbıyık da bir konuşma yaparak “ Bu hafta gençlik haftası ve 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramınızı kutluyorum. Çok çalışma ve gayretlerin sonucunda bugünlere geldim. Siz gençler de çok çalışmalısınız. İnsanlar çalışarak geldikleri noktaya ulaşıyorlar. Hendek’ten de Avrupa ve Dünya Şampiyonları çıkardık. Şampiyonlarımız başarılarını, yoğun gayretle çalışmaya borçlular. Sizler geleceğimizin teminatısınız, geleceğimizi sizlere emanet ediyoruz. Paneli düzenleyen ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum “ Dedi.

Başarılar ödüllendirildi

Panelistler daha sonra öğrencilerden gelen soruları cevapladı. Panel katılımcılarının ortak görüşü çalışmak ve daha çok çalışmak oldu. Konuşmaların sonunda branşlarında derece elde eden sporculara Hendek Kaymakamı İdris Akbıyık ve Protokol üyeleri tarafından altın hediye edilmesi ve hatıra fotoğrafı çekimi yapılmasının ardından program sona erdi.