Hendek Sosyal Yardımlaşma ve Yardımlaşma Vakfınca İhtiyaçlı Ailelere Ayni Ve Nakdi Yardımlar Yapılıyor.

Türkiye Kömür İşletmeleri Genel Müdürlüğünce Soma Linyit İşletmesi Ocaklarından İlçemize tahsis edilen toplam 2300 ton kömürün, yaklaşık 1.275 tonu ilçemize ulaştı. Tamamı dağıtıldığı takdirde, 2017 yılı kış dönemi için 1530 aileye kömür yardımlarının ulaştırılması planlanmaktadır.

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Mütevelli Heyetince değerlendirilerek karar verilen hak sahiplerinin ikamet adreslerine kömür dağıtımları devam etmektedir. Aile başına 60 torba (yaklaşık 1,5 ton) dağıtılmakta olup, bugüne kadar yaklaşık 640 ailenin kömürleri evlerine teslim edilmiştir.

Hendek Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfınca, ayrıca Ramazan ayında, ihtiyaçlı ailelerin yiyecek ve içecek ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik olarak, muhtaçlık sınırı altında bulunan öncelikle yaşlı, engelli, eşi vefat etmiş.

Eşi cezaevinde olan, çok ağır muhtaçlık içinde bulunan ve kronik hastalığı sebebiyle çalışma gücünde olmayan vatandaşlarımıza yönelik olarak toplam 624 aileye, 300 'er TL olmak üzere 187.200 TL nakit gıda yardımı yapılmıştır.