Geleneksel Selman Dede Şenlikleri 9 Temmuz’da

Kortejle start aldı

Renkli yürüyüş

Bu yıl 18’ncisi yapılacak olan, Selman Dede Anma, Sünnet ve Güreş Etkinliği Hendek Belediyesi Saat Kulesi önünde başlayan kortej yürüyüşü ile start aldı. Korteje AK Parti Sakarya Milletvekili ve MKYK Üyesi Recep Uncuoğlu, Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü, Sakarya Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Şenay Sakal, AK Parti Hendek İlçe Başkanı Ali Kemal Sofu, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Kavakçı ve çok sayıda güreşçi katıldı. Edirne Tarihi Kırkpınar Güreşleri Davul ekibi ile birlikte başlayan yürüyüş Hendek Meydanı’ndan devam ederek Hendek Belediyesi önünde son buldu.

Uncuoğlu korteje katıldı

18.’si düzenlenen Selman Dede sünnet şenliğinde her yıl yüzlerce çocuk sünnet oluyor. Güreş etkinliklerine de önem veren Hendek Belediyesi’nin düzenlediği, bu yıl güreşlerin daha çetin geçmesi ve Kırkpınar’da isim yapmış pehlivanların güreşlere iştirak etmesi bekleniyor. AK Parti Sakarya Milletvekili ve MKYK Üyesi Recep Uncuoğlu etkinliğin hayırlı olmasını dileyerek emeği geçenleri tebrik etti.

Tüm halkımız davetli
Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü, bu yıl 18.’si düzenlenecek olan etkinliğin hayırlı olmasını dileyerek “Burada peygamber efendimizin iki sünnetini gerçekleştiriyoruz. Bu yıl 100 çocuğumuz sünnet olarak delikanlılığa adım atacak. Bunun yanında yine yüzlerce güreşçimizin katılımı ile kıran kırana geçecek güreş müsabakalarımız olacak. Bir ilçede yağlı güreş geleneğini sürdürmek ve devamını getirmek kolay bir şey değil. Hendek Belediyesi hem yağlı güreş hem de minder güreşinde gençlerimizin yetişmesi adına desteklerini veriyor. Tüm sporcularımıza başarılar diliyorum ve 9 Temmuz’da gerçekleşecek etkinliğimize tüm halkımızı bekliyorum” dedi. Selman Dede Mesire Alanı´nda yapılacak olan etkinlikler için 09.00’dan itibaren Hendek Merkez Cami önünden ücretsiz olarak araç kalkacak.
Geleneksel Selman Dede Güreşleri’ne katılacak olan Ünlü Başpehlivanlar; Süleyman Aykırı, Şaban Yılmaz, Murat Gençtür, Mahmut Kavakçı, Ümit Balta, Yüksel Kalay, Ramazan Yarar, Mehmet Selvi, Fatih Koyuncu, Fatih Bakır, Şükrü Kazan, Ünal Karaman, Hamza Köseoğlu, Nadir Takı, Faruk Akkoyun, Hasan Tuna, Mecit Yıldırım, Nuri Zengin, Hüseyin Şahinal, Gökan Arıcı, Güngör Ekin , Kadir Ergin,