Hendek Meydan’daki tören sabah saat 09.30’da başladı.Törende ilk olarak Atatürk Anıtı’na çelenk bırakıldı. Hendek Kaymakamı Mustafa Ayhan, Hendek Belediye Başkanı Ali İnci, Garnizon Komutanlığı adına Üsteğmen Gökhan Aydın,Türkiye Muharrip Gazileri Derneği Hendek Şubesi Başkanı Ferhat Albayrakoğlu ve Kuvay-ı Milli Mücahitleri Derneği Hendek Şubesi Başkanı Rüştü Çürüksulu anıta çelenk bırakıp selam durdular.


Çelenk bırakmanın ardından Mustafa Kemal ve tüm şehitler adına bir dakikalık saygı duruşunda bulunulup  hemen ardından İstiklal Marşı okundu.


Tören konuşmalarla devam etti. Kürsüye ilk olarak Ferhat Albayrakoğlu çıktı. Albayrak konuşmasında, emperyalist güçlerin ülkenin dört bir yanını işgal ettiği bir dönemde Çanakkale’den Filistin’e kadar Türk askerinin kahramanca savaştığını dile getirdi. Albayrak konuşmasında “gazilik şerefi M.Kemal’den bize  miras kaldı” ifadesini kullandı.


Albayrak’tan sonra kürsüye Üsteğmen Gökhan Aydın çıktı. Aydın da konuşmasında başta Mustafa Kemal olmak üzere tüm askerlerimizin kahramanca savaştığını ve yurdu işgalden kurtardıklarına değinip miraslarına sahip çıkılması gerektiğini kaydetti.


Kouşmalarından ardından şiir okunmasına geçildi. Hendek Anadolu Kalkınma Vakfı Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi^’nden Onur Açıkdeniz Mehmet Akif Ersoy’un Cenk şiirini, Ogün Poltumcu ise yine Mehmet Akif Ersoy’un Ordunun duası şiirini okudu. Okunan şiirlerin ardından tören sona erdi.

 
Törene Hendek Kaymakamı Mustafa Ayhan, Hendek Belediye Başkanı Ali İnci, Garnizon Komutanlığı adına Üsteğmen Gökhan Aydın ve bazı rütbeliler, Hendek İlçe Milli Eğitim Müdürü Sabri Doğan, Hendek İlçe Emniyet Müdürü İsmail Baş, Hendek Müftüsü Abdurrahman Şahin, TürkiyeMuharip Gaziler Derneği Hendek Şubesi Başkanı Ferhat Albayrakoğlu, Kuvay-ı Milliye Mücahitleri Derneği Hendek Şubesi Başkanı Rüştü Çürüksulu ile Hendek Anadolu Lisesi, Ziya Gökalp İlkoluku ve Noksel İlkokulu’ndan öğrenci ve öğretmenler katıldı.

 

Hendekli vatandaşlar da törene yoğun ilgi gösterdiler.  


Törenin arından toplu fotoğraf çekildi.