Hendek Belediyesi tüm şehit ailelerini iftarda buluşturdu. Yaklaşık 112 şehit ailesi ile birlikte gaziler ve yakınları katıldılar. İftara Hendek’e vekaleten bakan Akyazı Kaymakamı Erdoğan Beypınar, Hendek Belediye Başkanı Ali İnci, Hendek İlçe Jandarma Garnizon Komutanı Yüzb. Mehmet Demir, Hendek İlçe Emniyet Müdürü Kadir Erdem, Sakarya Şehit Aileleri Derneği Başkanı Niyazi Borinli, İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof.Dr. Muhammet Aydın, Hendek AK Parti İlçe Başkanı Şenay Sakal ile birlikte ilçe jandarma komutanlığına bağlı subay ve astsubaylar, uzman çavuşlar, şehit aileleri yakınları ve ilçe halkı katıldı.İftarda İlahiyat Fakiltesi Dekan Yardımmcısı Prof. Dr. Muhammet Aydın, dua okudu.
Sizler seçilmiş aileler olarak buradasınız
İftarın ardından şehit ailelerine seslenen Hendek Belediye Başkanı Ali İnci; öğretmelik dönemine atıfta bulunarak “ Ellerimle yetiştirip bu vatana gönderdiğim evlatlarımızı şehit verdik o nedenle sizlerle aynı acıyı ben de duyuyorum. Belediye olarak sizlerin bizde çok farklı yeriniz var. Elleri öpülesi anneler, çocuklarınızı yetiştirdiniz vatan bekçiliğine gönderdiniz o kutsal görevde evlatlarınızı vatana şehit verdiniz, “vatan sağolsun” dediniz. Allah tutmuş olduğunuz oruçları kabul etsin. Şehitlik mertebesine ulaşan gençlerimize Allah tan rahmet diliyorum. Acınızı tazelemek için değil ama sizler seçilmiş aileler olarak buradasınız. Sizlerden Allah razı olsun. Sizlere minnettarız” Dedi.
Her zaman yanımızda olan başkana teşekkür ediyoruz

Sakarya Şehit Aileleri Dernek Başkanı Niyazi Borinli’de kendileri adına tertip edilmiş iftar yemeğine teşekkür ederek; “ Bizleri her zaman hatırlayan, dara düştüğümüzde bizlere yardımcı olan Hendek Belediye Başkanı Ali İnci’ye şahsım ve şehit ailelerimiz adına teşekkür ediyorum” diyerek Başkan İnci’ye plaket takdim etti. Bu jeste karşılık Hendek Belediye Başkanı Ali İnci’de Dernek Başkanı Borinli’ye Bayraktepe figürlü tablo hediye etti.


Türk Bayrağı
Konuşmaların ardından, Hendek Belediyesi tarafından şehit ailelerine şehitlerimizin mezarı başında bulunan direklere asılmak için Türk Bayrağı hediye edildi. Daha sonra tüm şehit ailelerine Türk Bayrakları protokol tarafından verildi. Program sonrası Hendek Belediyesi tarafından yöresel kıyafetli görevliler tarafından misafirlere şerbet ikram edildi. Çocuklar da Çocuk Eğlence Dünyasında bol bol eğlendiler.