Hendek Belediyesi önünde yapılan törene Kaymakam Orhan Burhan, 25. Dönem Sakarya Milletvekili Ali İnci, Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü, Belediye Meclis Üyeleri, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sabri Doğan, Halk Eğitim Müdürü Necati Tan, İlçe Spor Müdürü Süleyman Akıcı, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, antrenörler, sporcular, aileler ve vatandaşlar katıldı.

Güreş İhtisas Kulübü Başkanı Harun Kaynak törenin açılış konuşmasını yaparak “ Yine bir başarının taçlandırılması töreninde sizleri de aramızda görmekten onur duyuyoruz. Sizlere bir önceki karşılama töreninde bir söz vermiştik ve sözümüzü yerine getirmenin gururunu yaşıyoruz. Slovenya’da yapılan Balkan Şampiyonasında ülkemizi, ilçemizi en iyi şekilde temsil edip şampiyon olan sporcularımızı tebrik ediyorum. Bu başarılarda emeği geçen antrenörlerimize de kulübümüz adına teşekkür ediyoruz. Geçen yıl takım halinde Türkiye üçüncüsü olan takımımız bu yıl hocalarına, hocaları bana ve ben de belediye başkanımıza ve Hendek halkına Türkiye birinciliği sözünü veriyorum “ dedi.

Şampiyon çıkarma sözü verdik ve çıkardık

25. Dönem Sakarya Milletvekili Ali İnci de bir konuşma yaparak “  Güreş İhtisas Kulübünü kurduk ve Dünya, Avrupa Şampiyonları çıkarıp Milli Takıma sporcular gönderdik. Belediye Başkanlığımız döneminde söz verip, Dünya Avrupa Şampiyonları çıkaracağız dedik ve çıkardık. Sadece güreşte ve karatede değil diğer spor dallarında da şampiyonlar çıkardık. Hendek halkına bir söz verdik bizden sonra gelecek olan belediye başkanlarımız da bizim bırakmış olduğumuz eserlere sahip çıkacaklar. Başkanımız aynı şekilde destek vermeye devam ediyor. Yeni şampiyonlarımız yetişiyor. Ailelerini tebrik ediyorum, Kaymakama, belediye başkanına ve antrenörlerimize inandılar. Bayrağımızı dalgalandırıp, İstiklal Marşımızı söyleten sporcularımızı tebrik ediyorum “ dedi.

Başarılar kat kat artacaktır

Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü de bu güzel günü yaşatan şampiyonları tebrik ederek “ Bu başarılar ilçemiz için ilk değildir. Bundan sonra da başarılar kat kat artarak gelecektir. Ülkemizi, ,ilimizi ve ilçemizi en iyi şekilde temsil edecekler ve bu meydanlarda daha çok törenler yapacağız. Belediye olarak vermiş olduğumuz desteği devam ettireceğiz. 25. Dönem Sakarya Milletvekilimize teşekkür ediyoruz, bizlere böyle güzel bir kulüp emanet etti ve bizlerde emanete sahip çıkarak kulübümüzü daha üst seviyelere çıkarmanın gayretindeyiz.  Kulübümüz birçok ilde olmayan imkanlara sahip, sporcularımızı yetiştiren tüm antrenörlerimizi tebrik ediyorum. Bu başarı, Kaymakamı, belediyesi, ailesi ve antrenörleri ile hep birlikte elde edilen bir başarıdır. Şampiyonlarımızı ve antrenörlerini tebrik ediyorum “ dedi.

Başarıları ödüllendiriyoruz

Kaymakam Orhan Burhan da konuşmasında “ İlçemizde sık sık böyle başarıları ödüllendiriyoruz. Spor denince, güreş, karate, Muayt Hai, bireysel sporlar, toplu sporlarda voleybol ve futbol akla geliyor. Bunlar uzun yıllar yapılan çalışmaların eseridir. Bu başarılarda emeği geçen 25. Dönem Sakarya Milletvekilimiz ve başarıları devam ettiren belediye başkanımıza teşekkür ediyoruz. Bunun dışında, Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğümüz, Halk Eğitim Merkezimiz, Milli Eğitim Müdürlüğümüz her türlü aktiviteye destek veriyor. Hendek’te çok değerli antrenör ve hocalarımız var, spor alanındaki başarıların devamını diliyorum. Slovenya’da Bayrağımızı dalgalandırıp İstiklal Marşımızı söyleten şampiyonlarımızı tebrik ediyorum “ dedi.

Konuşmaların ardından Şampiyonlar ödüllendirildi.