Rasimpaşa İbadete Açıldı

Yoğun kalabalıkla kılınan Cuma Namazı İlçe Müftüsü Abdurrahman Şahin tarafından kıldırıldı. Cuma Namazı öncesi Müftü Şahin, cemaate vaiz verdi.

Caminin üst katı da bayanların ibadetine açıldı. Ramazan’a yetiştirilmesi için hummalı çalışmalar tamamlanan Rasimpaşa Hendek Merkez Cami’de halkın yoğun katılımı ile Cuma Namazı kılınırken, Mübarek Ramazan ayına girdiğimiz bugün de ilk Teravih Namazı kılınacak. Cami hem vakit hem teravih namazlarının kılınması için ibadete açıldı.


5 bin kişi kapasiteli Hendek Merkez Rasimpaşa Camii'nde 3 bin kişilik kapalı ibadethane, 500 araçlık kapalı otopark, kütüphane, çok amaçlı salon, şadırvan yer alıyor. Cami içerisinde kubbe içerisine altın varak yaldız ile Alemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Aleyhisselam’ın adı ve Miraç Gecesinde Mescid-i Aksa’da imamlık ettiği 25 peygamberin isimleri nakşedildi.

İnci’den teşekkür
Caminin yapım aşamasından beri çalışmaları yakından takip eden 25. Dönem Sakarya Milletvekili ve Rasimpaşa Hendek Merkez Camii Derneği Başkanı  Ali İnci, Rasimpaşa Merkez Camii’nin Hendek halkının eseri olduğunu belirterek, geçmişte kendisini dört dönem Belediye Başkanı seçen ve bu eserlerin Hendek halkına kazandırılmasına vesile olan herkese teşekkür etti.